FOTO Cum se distrau studenţii români la Casa Preoteasa în timpul comunismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Luchian Mihalea, liderul grupului Song
Ioan Luchian Mihalea, liderul grupului Song

În timpul comunismului, discotecile şi cluburile erau o raritate în România. Existau în Bucureşti, la munte şi la mare, dar aveau un program strict şi se închideau înainte de miezul nopţii. În Capitală era cea mai palpitantă viaţă din acest punct de vedere şi, în timp ce copiii nomenclaturiştilor se distrau la celebrul Melody Bar, studenţii aveau locul lor, la Casa Preoteasa.

Clădirea cunoscută sub denumirea de Casa de Cultură a Studenţilor Grigore Preoteasa a fost inaugurată pe 18 noiembrie 1937 şi a purtat acest nume din 1957 până în 1982.

În anii '60-'70, când studenţimea a început să privească spre Europa şi când muzica era unul din bunurile de consum care îţi putea da libertatea pe care altfel n-o aveai, Casa de Cultură a studenţilor Grigore Preoteasa din Bucureşti era ca un magnet cultural şi social.

Aici aveau loc tot felul de actrivităţi educative şi culturale, de la cursuri de dans, la concerte cu unii dintre cele mai iubiţi artişti din acea vreme: Sfinx, Roşu şi Negru, Anda Călugăreanu etc. De altfel, grupul Song s-a „născut“ la Preoteasa şi este, probabil, cel mai cunoscut produs al clubului.

Citeşte aici cum se distrau studenţii la Preoteasa, cum încerca Partidul Comunist să cenzureze până şi playlist-urile DJ-ilor şi vezi o galerie foto uimitoare din acele vremuri. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite