Cum să economisim bani la cumpărături: 10 modalităţi care ne ajută să nu mai aruncăm banii pe apa sâmbetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât cumpărăturile de uz casnic cât şi cele alimentare este bine să fie făcute cu cap, atenţia oferită anumitor detalii fiind benefică atât pentru buzunar, cât şi pentru satisfacţia proprie.

Aruncăm pe fereastră mai mulţi bani decât este necesar să o facem, deşi există mai multe modalităţi de a cheltui mai puţin pe cumpărăturile de zi cu zi. Asta cu condiţia să luăm în considerare anumite reguli, notează Business Insider.

1 Staţi departe de rândurile intermediare

Supermarket-urile sunt special gândite să aibă alimentele esenţiale precum produsele lactate în partea opusă intrării în magazin. Scopul este forţarea clienţilor să treacă printre toate rândurile şi de multe ori să cumpere produse de care nu au nevoie. Încercaţi să evitaţi rândurile mediane ale magazinului şi să rămâneţi la produsele pe care vi le-aţi ales.  

2 Nu vă lasaţi tentaţi de branduri cunoscute

S-ar putea să fiţi obişnuiţi cu un anumit brand de cereale sau de zahăr, dar opţiunile comune, mai puţin cunoscute, sunt în general mai ieftine. Este vorba despre brandurile necunoscute care au etichetele pe ele şi sunt puse în vânzare la un preţ mai bun. Recomandarea este să verificaţi ingredientele pentru a fi siguri că veţi ajunge acasă cu un produs similar.

3 Nu mergeţi flămânzi la cumpărături

Mulţi dintre noi merg la supermarket după ce pleacă de la serviciu sau chiar înainte de cină, acesta fiind exact momentul în care începe să vi se facă foame. Dacă vă faceţi cumpărăturile când sunteţi flămânzi, veţi ajunge să cumpăraţi mai mult decât aveţi nevoie. Încercaţi să faceţi cât mai multe cumpărături în timpul weekend-ului, când aveţi stomacul plin.

4 Staţi departe de mâncarea gătită

Nu este recomandată achiziţia mâncării deja preparate, indiferent de cât de bine arată aceasta. Veţi economisi bani dacă veţi cumpăra produsele şi ingredientele necesare preparării mâncării respective şi este probabil ca aceasta să fie şi mai bună, fiind mult mai proaspătă.

image

FOTO romaniatv.net

5 Încercaţi să consumaţi produsele de sezon

Produsele de sezon nu doar că au gustul infinit mai bun, dar vă vor ajuta să economisiţi bani buni. Produsele care nu sunt de sezon vin de departe, iar voi acoperiţi şi costul acestora de transport.

6 Pregătiţi-vă o listă de cumpărături

Indiferent de cât de bună vă este memoria, este bine să vă faceţi o listă de cumpărături. Nu doar vă va ajuta să nu uitaţi ce trebuie să cumpăraţi, dar, cel mai important, vă va ţine departe de lucrurile de care nu aveţi nevoie.

7 Mergeţi la cumpărături preferabil fără copii

În timp ce uneori nu putem evita să ne facem cumpărăturile fără a-i avea pe copii cu noi, cel mai bine este să vă faceţi cumpărăturile când aceştia nu sunt în preajmă. Copiii vor adesea să cumpăraţi alimente de care nu aveţi nevoie şi nu este întotdeauna uşor să-i refuzaţi.

image

FOTO mix941kmxj.com

8 Fructele tăiate şi legumele spălate au un preţ mai mare

Dacă cineva este plătit pentru a face o operaţiune pe care o puteţi face şi voi înşivă acasă, cum ar fi tăierea unui pepene, atunci în mod cert veţi plăti mai mult pentru acel produs. Este valabil şi pentru salata sau legumele spălate şi ambalate.

9 Lăsaţi mix-ul de condimente la casa de marcat sau pe raft

Amestecurile de condimente costă mai mult şi, în plus, aceasta este o risipă nejustificată din moment ce vă puteţi prepara mix-ul şi singuri. O mare cantitate din mix-ul de condimente de pe raft reprezintă nimic altceva decât sare.  

10 Salvaţi bani pe cartofi

Cartofii pre-ambalaţi şi puşi în vânzare în cantităţi pre-stabilite reprezintă o bună afacere atunci când vine vorba de sporirea bugetului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite