Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum era meseria de stewardesă acum jumătate de secol: discriminări, sexism, abuzuri

0
19 Nov 2020 10:25:34
Autor: Click! pentru femei
Stewardesele
din anii 60-70 trebuiau să corespundă unor standarde stricte de vârstă, înlţime
şi greutate FOTO Profimedia
Stewardesele din anii 60-70 trebuiau să corespundă unor standarde stricte de vârstă, înlţime şi greutate FOTO Profimedia

Meseria de însoţitor de zbor pare fascinantă privită din exterior. Practic, eşti plătit să călătoreşti peste tot prin lume. Astăzi, există şi femei, şi bărbaţi care practică această meserie, dar la început domnii nu apăreau în peisaj decât ca piloţi sau ca pasageri. Cum au apărut stewardesele şi ce misiune aveau ele acum mai bine de jumătate de secol?

Cu decenii în urmă, când zborurile comerciale au devenit tot mai numeroase, companiile aeriene au început să angajeze însoţitoare de zbor, care, la vremea respectivă, erau numite stewardese. Acestea popularizau ideea că zborul cu avionul este un privilegiu pentru cei cu un anumit statut financiar şi principala lor misiune era aceea de a face reclamă companiilor aeriene.

Şi cine nu ar fi vrut să călătorească cu avionul în compania unor tinere superbe? Pentru a vinde această imagine şic, companiile angajau tinere care trebuiau să corespundă anumitor standarde.

Citeşte aici ce condiţii uneori umilitoare şi discriminatorii trebuiau să îndeplinească stewardesele şi vezi o galerie foto cu imagini de arhivă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările