Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum explică psihiatrii cazul femeii care a crezut că este găină. Ce legătură există între această boală şi depresie

3
29 Jul 2020 18:53:09
Autor: Lizeta Oprea
Depresia este doar una dintre tulburările psihice care au legătură cu zoantropia
Depresia este doar una dintre tulburările psihice care au legătură cu zoantropia

O femeie din Belgia a crezut că este găină. Psihiatrii afirmă că ar putea fi o tulburare psihică ce are legătură cu depresia.

O femeie din Belgia, în vârstă de 54 de ani a crezut că este găină. Psihiatrii au afirmat că este un exemplu de tulburare psihică ce are legătură cu depresia, relatează The Guardian, citat de mediafax.ro 

Cercetătorii de la Universitatea KU Leuven din Flemish au scris despre zoantropie - tulburare psihică ce îi face pe oameni să se creadă animale - că nu a fost recunoscută sau raportată oficial pentru că pacienţii nu reuşesc să explice stările prin care trec şi nici ce gândesc în momentul în care au impresia că sunt animale. 

Nu este prima oară când medicii se confruntă cu un asemenea caz: articolele medicale şi istorice din perioada 1850 - 2012 au scos la iveală 56 de asemenea situaţii.

Mai mulţi pacienţi au crezut că sunt câini, lei, cai, hiene sau chiar rechini. Unii dintre ei au mărturisit că s-au crezut şi albine sau şerpi. 

Aceste tulburări sunt întâlnite mai des la persoanele care trăiesc în zone rurale şi non-industriale, spun cercetătorii. 

Medicii afirmă că depresia este doar una dintre tulburările psihice care au legătură cu zoantropia. Aceştia menţionează şi schizofrenia, depresia psihotică, dar şi tulburările bipolare.

„Zoantropia clinică sau convingerea că s-au transformat în animale este o iluzie rară. Sunt o mulţime de păreri despre patogenia acesteia. Această iluzie poate fi o tulburare în sine, însă poate fi şi o consecinţă sau reacţie provenită dintr-o tulburare psihică structurală sau funcţională a creierului”, au spus specialiştii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Iobag Nerfos
29.07.2020, 20:31:11

Noi avem o gaina care se crede fashionista

+3 (3 voturi)
Ludwig
29.07.2020, 22:13:44

Si avem si un ziarist ce a scris despre gaina cu pui vii. Acesta turna si la Secu cu numele Coroiu...

+4 (4 voturi)
Schnauzer Berger
30.07.2020, 07:56:40

Sa vezi pe unde mai are neamuri cristoiu!