Adevarul.ro
Autentificare
SAU
Foloseste adresa ta de mail si parola
Foloseste versiunea web pentru creare, activare si personalizare profil.
National POST
Recuperare Parola
Introduceti adresa de email pentru a primi parola
Stil de viaţă
Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric. Trucul lui Cătălin Scărlătescu
13 Jan 2022 11:53:33
Autor: Maria Ţaga
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvălui care este secretul său pentru o cafea turcească la ibric perfectă. El a învăţat trucul chiar de la o turcoaică.
Călătin Scărlătescu le-a dezvăluit colegilor săi de la masa juraţilor Chefi la cuţite care este cel mai bun mod de preparare a unei cafele turceşti delicioase.
Totul s-a întâmplat când Florin Dumitrescu a recunoscut că nu ştie cum se prepară o cafea la ibric, conform fanatik.ro. Atunci Cătălin Scărlătescu a dezvăluit modul de preparare.
CONTINUĂ SĂ CITEŞTI PE CLICK.RO
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
5 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
Banala reteta..! Si cam..aiurea..! Zaharul nu se pune in apa in care prepari cafeaua pentru simplu motiv ca unii o beau amara..! Zahar isi pune fiecare cat vrea in ceasca cu cafea..! Dar haideti sa va dau o retete de cafea ..fermecata..! Pentru o singura ceasca. In ibric se pune intai un varf de lingurita de zahar, asteptam sa se caramelizeze (arda) si apoi punem apa (cam o ceasca si un sfert. Punem imediat si doua lingurite de cafea COLUMBIANĂ macinata fin. Apoi stam si ne benoclam la ibric pana incepe sa fiarba si sa se „umfle” cafeaua. Dam deoparte ibricul de pe foc, mestecam cu lingurita in cafea pana se ”desumfla”, apoi o punem iar pe foc, sa se mai ”umfle” o data. Dupa asta luam ibricul de pe foc, si turnam imediat in ceasca cafeaua. IMEDIAT..! Atentie..! N-o filtrati ca sa scapati de ”zaț”..! Sub nicio forma sa nu faceti asta, pentru ca particule mici de cafea aflate in suspensie sunt cele care dau aroma iar acestea vor ramane in filtru..! Odata turnata cafeaua in ceasca puneti un cubuleț (o lingurita) de zahar brun (melasa din el va adauga un iz suberb aromei), sau doua (dupa gust), iar in final cateva picaturi de lapte (pentru cine doreste cafea mai..suavă)..! Aia-i..!
In cafeau turceasca, ori pui zahar, ori nu pui. Nu poti adauga zahar pentru ca amestecandu-l, in primul rand strici caimacul si, in al doilea rand, ridici zatul.
Cafeaua turcească la ibric de alamă se fierbe pe pat de nisip încălzit,ăsta-i secretul,fierberea în nisip este lentă și permite degajarea aromelor,în adolescența mea numai așa am băut-o,apoi cu timpul și intrarea în "secolul vitezei",vorba vine,s-a pierdut obiceiul !
Daca si asta e secret, e clar cine mai stie sa faca o cafea normala.
Eu am incercat o retetå de la o colegå din Africa: cafea måcinatå + 1 påstaie kardemome + 2-3 cuisoare. Aroma e f. deosebitå.