Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum să îţi amenajezi grădina ca să fie ideală pentru orice activitate

1
11 Jul 2019 17:04:19
Autor: ADH
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

O casă cu grădină mare şi plină de verdeaţă este visul multora deoarece aceasta oferă libertatea pe care o locuinţă la bloc nu îl are. Nu e nevoie să cauţi o bancă în parc ca să citeşti o carte la umbra unui copac, e suficient să ieşi din casă pentru că poţi citi în grădina ta proprie.

Dacă ai copii sau animale de casă, cu atât mai potrivită este o curte care să devină spaţiul principal de joacă al acestora, unde ei se pot distra, iar tu îi poţi supraveghea. Grădina trebuie însă adaptată nevoilor tale şi e bine să găseşti în ea acele obiecte care să o transforme în locul ideal pentru a te relaxa, dar şi pentru a organiza diverse evenimente în aer liber.

1.Mobilier de grădină

Ca să te simţi perfect în curtea casei tale şi să nu simţi nevoia să cauţi un alt loc în care să îţi petreci timpul liber, este bine să găseşti în ea acel mobilier de gradina care să îţi ofere confortul pe care ţi-l doreşti. Decorează-ţi grădina cu câteva scaune şi cu o masă la care să poţi sta cu prietenii, cu familia sau chiar de unul singur ori de câte ori vrei. Poţi organiza chiar şi mici aniversări aici, dacă ai aceste obiecte sau să iei masa aici când vremea o permite. Alege un mobilier în culorile care îţi plac şi care să creeze atmosfera pe care ţi-o doreşti în curtea ta. De asemenea, orientează-te spre o variantă de amenajare a gradinii care să îţi ofere cele mai multe avantaje pe termen lung şi care să îţi satisfacă toate nevoile.

2. Un hamac

Când ai nevoie de un moment doar cu tine, dar nu ai vrea să stai într-un spaţiu închis, să ai un hamac în grădină este cea mai bună variantă. Poţi să îl foloseşti pentru a răsfoi o carte sau o revistă în după-amiezile de weekend când vrei doar să te relaxezi, dar poţi şi să te odihneşti şi chiar să dormi fără griji în el. Dacă ai copii, aceştia cu siguranţă vor fi încântaţi să aibă un hamac în grădină pentru că le va plăcea să îl folosească pentru a se legăna cu veselie în el. Locul cu hamac poate deveni locul tău preferat din grădină, unde să îţi pui ordine în gânduri şi unde să te încarci cu energie şi stare pozitivă pentru zilele care urmează.

3. Un leagăn pentru grădină

Dacă nu te încântă ideea unui hamac în care să te legeni stând întins, poţi alege varianta unui leagăn pentru grădină. Există leagăne de diferite forme şi dimensiuni, pentru un număr mai mic sau mai mare de persoane, aşa că ai de unde alege leagănul perfect pentru grădina ta. Cele mai multe dintre ele au şi un mic acoperiş, aşa că te poţi da în el şi dacă plouă uşor sau dacă leagănul este poziţionat sub un copac din care cad frunze. Un leagăn îţi poate oferi liniştea de care ai nevoie în zilele tale libere şi îţi poate transforma grădina într-un loc din care să nu mai vrei să pleci.

4. O zonă cu legume sau flori

Dacă una dintre pasiunile tale este grădinăritul, pe terenul tău nu trebuie să lipsească un spaţiu în care să ai plantate legume sau flori. În primul rând, acel spaţiu îţi va înfrumuseţa grădina şi o va diferenţia de altele. În al doilea rând, îngrijirea plantelor va reprezenta pentru tine momentul din zi în care îţi poţi concentra atenţia pe altceva şi poţi uita de problemele zilnice pe care le ai. Spaţiul dedicat plantelor este unul prin care poţi arăta cât de mult îţi pasă de grădina ta şi, dacă eşti părinte, îl poţi folosi cu succes pentru a petrece mai mult timp cu copiii tăi. Îi poţi învăţa cum trebuie să aibă grijă de flori şi de legume şi s-ar putea să fii surprins de interesul pe care aceştia îl vor acorda grădinăritului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

t mihai
12.07.2019, 09:06:16

Unde gasiti scriitori de nivel cel putin mondial, precum acest ADH ?