Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum ne-a schimbat 2020 traiul în casă şi ce efecte are în cum ne amenajăm locuinţele

0
9 Apr 2021 14:15:01
Autor: Lovedeco.ro

Fără îndoială, 2020 a fost un an care ne-a resetat percepţia despre multe aspecte ale vieţilor noastre. Modul în care ne raportăm la propriile case a suferit şi el modificări. Aşa că am vrut să aflăm cum au perceput designerii de interior români aceste schimbări, care sunt noile tendinţe în amenajarea casei generate de pandemie şi cât vor dura ele.

Pentru foarte mulţi dintre noi, anul 2020 a dus la redefinirea termenului de „acasă”, care a început să fie din nou asociat cu ideea de refugiu, de sanctuar. „Acasă ajunsese mai degrabă un loc de tranzit, o gară între serviciu, deplasări, ieşiri şi vacanţe. Unul dintre efectele pandemiei este concentrarea tendinţelor din design asupra felului în care ne simţim în propria locuinţă”, este de părere arhitecta de interior Ştefania Bobaru de la VIM Studio.

Două camere-două birouri

 
O altă consecinţă a pandemiei este că locul de muncă a devenit, pentru foarte multe persoane, sinonim cu „acasă”. Toţi designerii cu care am vorbit au implementat în 2020 numeroase birouri la domiciliu, uneori chiar şi două în acelaşi apartament: „Două camere-două birouri. Mai în glumă, mai în serios, este cea mai mare problemă pe care mi-o ridică acum beneficiarii mei. Amenajăm apartamente de 50 de metri pătraţi în care abia aveam loc de pat, canapea, masă cu scaune şi o bucătărie, iar acum trebuie să includem şi două birouri, de preferat şi în încăperi diferite”, precizează arhitecta Cristiana Zgripcea.
 
Continuarea articolului, aici.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările