Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum să-ţi cureţi casa cu patru produse naturale pe care deja le ai în dulap

0
21 May 2019 11:25:16
Autor: Lizeta Oprea

Dacă încă nu ai găsit produsele potrivite pentru desfundarea scurgerilor, îndepărtarea calcarului sau dezinfectarea suprafeţelor, află că acestea sunt deja în dulapul casei tale. Bicarbonatul de sodiu, oţetul, alcoolul sanitar şi uleiul esenţial de lămâie fac minuni atunci când vine vorba de curăţenie.

Produsele de curăţare sunt adesea recomandate doar pentru o anumită zonă a casei, determinând necesitatea de a cumpăra mai multe tipuri. În plus, produsele de curăţare din comerţ sunt pline de substanţe chimice care pot fi extrem de dăunătoare sănătăţii. Pentru cei dispuşi să înlocuiască acest tip de produse există modalităţi complet naturale care vă pot ajuta să curăţaţi casa.

Cum să-ţi cureţi casa cu doar 4 produse naturale:  

Bicarbonatul de sodiu

·         absoarbe mirousul neplăcut

Mulţi oameni folosesc lumânări parfumate sau odorizante pentru cameră, fără a şti că acestea le pun sănătatea în pericol prin compuşii chimici pe care îi conţin. O variantă naturală şi mult mai puţin costisitoare, bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosul neplăcut din aer şi umiditatea. Pentru reîmprospătare puteţi folosi esenţe naturale din plante.

·         are caracteristici abrazive

Bicarbonatul de sodiu este fantastic atunci când vine vorba de scoaterea particulelor grele şi încăpăţânate de pe aragaz, chiuvetă, baie sau de pe gresia din hol.

·         desfundă scurgerile

Un amestec de oţet şi bicarbonat de sodiu poate desfunda cu uşurinţă canalele de scurgere, elimina grăsimea sau alte pete greu de îndepărtat din bucătărie şi baie.

2. Oţetul

Oţetul conţine niveluri ridicate de acid acetic, având un pH de doar 2,4. Ca atare, este o soluţie de curăţare perfectă. Luptă împotriva urmelor de calcar, curăţă oglinzile şi geamurile şi poate scoate petele de pe ţesături.

3. Alcoolul sanitar

Cunoscut în principal pentru rolul dezinfectant în cazul rănilor, alcoolul sanitar este şi un agent de curăţare eficient. Poate fi folosit pentru orice zonă pe care doriţi să o dezinfectaţi, cu excepţia celor din ţesături sensibile.

4. Uleiul esenţial de lămâie

Uleiul esenţial de lămâie oferă un parfum proaspăt şi revigorant. Este un produs grozav pentru strălucirea mobilierului sau a altor obiecte din lemn, având şi proprietăţi antimicrobiene.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii