Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum să-ţi creşti motivaţia pentru a reuşi să renunţi la obiceiurile alimentare nesănătoase

0
20 May 2019 16:13:52
Autor: Lizeta Oprea

Motivaţia este unul din secretele atingerii obiectivelor. Iar când scopul este scăderea în greutate, găsirea „de ce-ului“ potrivit s-ar putea să te ajute să reuşeşti.

Ceea ce introducem în corpul nostru are efect direct asupra sănătăţii noastre. Dacă încercaţi să faceţi o curăţare de primăvară a organismului, dar vă confruntaţi cu lipsa motivaţiei sau pofte excesive, puteţi folosi câteva trucuri pentru a vă atinge mai uşor obiectivele, mai ales atunci când vine vorba de alimentaţie.

Aminteşte-ţi „de ce-ul“.

O parte importantă a atingerii oricărui scop este păstrarea motivaţiei. Dacă chiar vrei să rămâi focusat pe atingerea obiectivului tău, ia-ţi în fiecare dimineaţă câteva minute pentru a-ţi reaminti motivele din spatele dorinţei tale.

Începeţi cu paşi mărunţi

O bătălie nu se câştigă de pe o zi pe alta. Acordă-ţi timp şi învaţă să ai răbdare. Nu vă impuneţi reguli şi evitaţi să vă spuneţi „NU“ atunci când vine vorba de o dorinţă al cărei refuz poate acumula frustrare în timp.

Recompensaţi-vă pentru fiecare mic progres

Este important să vă urmăriţi progresele. Împărţiţi drumul către atingerea obiectivului vostru în etape mai mici pentru a evita să vă simţiţi copleşit de complexitatea acestuia. Un detox de 7 zile este un obiectiv foarte uşor de atins. Dacă reuşeşti să atingi obiectivul cu succes, la final te poţi răsplăti cu un masaj, o zi la piscină sau un bol de îngheţată. Doar asiguraţi-vă că recompensa nu vă sabotează toate eforturile depuse până atunci.

Identificaţi obstacolele care vă sabotează

Unul dintre cele mai mari obstacole atunci când vine vorba de alimentaţie/dietă sunt poftele. După identificarea obstacolului, găsiţi un plan de atac. Dacă aveţi obiceiul să mai deschideţi o dată frigiderul pentru o gustare îniante de culcare, periaţi-vă dinţii înainte şi veţi vedea că gustul pastei de dinţi şi stresul că sunteţi nevoit să faceţi din nou acest lucru vă va tăia din avânt.   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii