Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum spălăm hainele pentru a fi siguri că nu păstrează viruşi şi bacterii

2
18 Mar 2020 19:36:00
Autor: Lizeta Oprea
Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât curăţarea hainelor este mai eficientă
Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât curăţarea hainelor este mai eficientă

Virusurile şi bacteriile se transmit prin intermediul fluidelor corporale care rămân în haine dacă nu sunt igienizate corect. Spălarea trebuie făcută conform unor paşi care să asigure igienizarea hainelor.

Spălarea mâinilor rămâne cea mai eficientă metodă de a nu răspândi germenii şi bacteriile, însă există şi alţi paşi pe care îi putem urma pentru a reduce riscul contaminării. În timp ce vânzările de geluri anti-bacteriene au ajuns să fie mai mari ca oricând, specialiştii atrag atenţia şi asupra importanţei curăţării eficiente a hainelor purtate pe stradă, scrie The Sun.

Paşi pentru spălarea corectă a hainelor:

1. Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât curăţarea este mai eficientă. Majoritatea viruşilor nu vor supravieţui la temperaturi peste 60°C.

2. Căldura şi temperaturile aproape de îngheţare pot împiedica bacteriile să se înmulţească. Temperaturile fierului de călcat pot atinge peste 100°C, aşa că nu uitaţi de această etapă.

3. Maşina de spălat poate fi o sursă de cotaminare cu germeni. Pentru curăţarea acesteia, turanţi o cană de oţet direct în cuvă şi porniţi un ciclu de spălare la cel puţin 60°C. Repetaţi acest procedeu în fiecare lună pentru a evita acumularea de detergent, mucegai şi bacterii.

4. Nu măriţi cantitatea de detergent. S-ar putea să credeţi că folosirea unei cantităţi suplimantare de detergent va duce la o putere mai mare de curăţare, dar este greşit. Spuma va captura murdăria fară să permită clătirea adecvată.

5. Oţetul poate fi un bun înlocuitor pentru soluţiile antibacteriene din comerţ. Este bun pentru igienizarea şi reîmprospătarea hainelor. Adăugaţi ½ ceaşcă în sertarul maşinii de spălat în timpul ciclului de clătire.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Badea Scârţan !
19.03.2020, 20:41:05

Am incercat si nu le mai pot purta...De ce ?! S-au micsorat semnificativ. Deci, nu incercati decat daca mai aveti haine de rezerva, altfel...

+1 (1 vot)
Smeritu Pahomie
20.03.2020, 00:57:17

Otzetul ala-i doar pentru putoare.....coronavirusul moare doar ars cu spirt >70 grd.sau cu CLOR. Asa ca baga rufele si cate-o lopata de clorura de var si gata...!