Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Cum să treci mai uşor peste zilele caniculare

0
17 Jul 2019 15:00:56
Autor: ADH
foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

În luna iunie temperaturile au fost extreme şi greu de suportat pentru mai toată lumea. Urmează încă cel puţin două luni călduroase, iar dacă nu ţi-ai luat măsuri până acum, poţi încerca să pui în practică următoarele sfaturi.

Ventilatorul, prieten de nădejde

Şi vara asta te-a prins fără aparat de aer condiţionat, dar nu este o tragedie. Un ventilator de camera este întotdeauna o soluţie excelentă pentru a face aerul din casa ta să circule. Trebuie să ştii că designul acestor aparate s-a schimbat mult în ultimii ani, iar noile modele se pot integra perfect în orice tip de încăpere, fie că este mobilată în stil clasic sau modern. De asemenea, şi din punct de vedere al tehnologiei, ventilatoarele au avansat mult. Cu geamurile închise, temperatura se va menţine la un nivel confortabil. Pe lângă acest lucru, vei consuma şi mai puţină energie electrică în comparaţie cu situaţia în care ai utiliza un aparat de aer condiţionat.

Ce trebuie să mai faci pentru a avea o locuinţă răcoroasă

Există şi mici trucuri cu ajutorul cărora poţi trece cu bine peste zilele caniculare. Dacă ai draperii sau storuri la geamuri, foloseşte-te de ele pe timpul zilei. Soarele nu îţi va mai bate direct în locuinţă şi astfel temperatura se va menţine la un nivel confortabil. Încearcă să ţii oprite aparatele electrocasnice pentru că şi acestea contribuie la supraîncălzirea casei tale.

Foarte important este să ai geamurile închise pe parcursul zilei şi să te asiguri că sunt bine izolate. Dacă aerul de afară pătrunde pe la tocuri, poţi folosi garnituri de etanşare, care se găsesc în mai toate magazinele de construcţii. De asemenea, nu uita să îţi aeriseşti locuinţa dimineaţa, la primele ore, sau seara, când temperaturile sunt plăcute.

Acestea sunt soluţiile cele mai eficiente pentru a trece cu bine peste zilele caniculare. Dacă le vei pune în practică te vei simţi bine chiar şi atunci când afară sunt 40 de grade Celsius şi ai impresia că nu mai poţi respira. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii