Curăţă rugina şi calmează înţepăturile de insecte: ce alte întrebuinţări mai poate avea ceapa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dincolo de gust şi beneficiile uimitoare pentru sănătate, ceapa este un bun aliat atunci când vine vorba de curăţarea ruginei, tratarea acneei sau a înţepăturilor de insecte. Aceasta nu se utilizează doar în bucătărie, având numeroase întrebuinţări mai puţin cunoscute.

Ceapa este una dintre cele mai apreciate şi mai folosite legume în orice bucătărie. Este o sursă bogată de fier, fibre, potasiu, vitaminele A, B şi C. Poate fi consumată crudă, fiartă, uscată sau coaptă, dar ceapa are şi alte întrebuinţări mai puţin cunoscute, scrie rd.com.

Calmează înţepăturile de albină

Dacă vi se întâmplă să fiţi înţepaţi de o albină şi nu găsiţi o rezolvare rapidă pentru durere, luaţi o felie de ceapă şi aplicaţi-o peste zona afectată. Acest truc nu tratează efectiv rana, ci doar durerea. Aşa că dacă sunteţi alergic la albine sau alte insecte, solicitaţi imediat asistenţă medicală.

Tratează arsurile

Ceapa nu este bună doar pentru înţepăturile albinelor, ci şi pentru a trata arsurile. Sucul de ceapă proaspăt este un balsam pentru astfel de răni. Este foarte important ca sucul să fie proaspăt, iar rana să nu fie gravă.

Vindecă acneea

Se amestecă o jumătate de ceapă, fulgi de ovăz şi miere într-un blender, iar pasta rezultată se aplică pe zona afectată de acnee şi cicatrici. Lăsaţi să acţionze timp de zece minute şi apoi curăţaţi. Un alt amestec recomandat este cel format dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de ulei de măsline, 2 linguri de suc de ceapă şi 2 linguri de suc de castravete. Se aplică în aceeaşi manieră.

Curăţă rugina

Dacă se întâmplă să vedeţi rugină pe tacâmurile din bucătărie sau pe alte ustensile, tăiaţi o ceapă mare şi frecaţi zona afectată de câteva ori. Dacă problema persistă, repetaţi procedura a doua zi.

Curăţă grăsimea de pe grătar

Înfigeţi într-o furculiţă o bucată de ceapă proaspăt tăiată şi frecaţi bine grătarul. Componentele sucului de ceapă vor ajuta la dizolvarea murdăriei şi a alimentelor lipite. Este recomandată încălzirea grătarului pentru a arde particulele de mâncare şi se freacă de îndată ce s-a răcit la o temperatură uşor de manevrat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite