Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Curiozităţi despre cafea: care este ora potrivită pentru a fi consumată şi cât timp are efect asupra organismului

2
4 Jul 2018 06:07:44
Autor: Lizeta Oprea
Curiozităţi despre cafea
Curiozităţi despre cafea

Deşi în fiecare zi se consumă aproximativ 2,25 miliarde de ceşti de cafea la nivel mondial, majoritatea celor care îşi încep ziua cu acest tabiet nu ştiu care este durata efectului cofeinei, care este interacţiunea acesteia cu medicamentele sau ora potrivită pentru a fi băută.

Dacă beţi cafea în fiecare dimineaţă, sunteţi una dintre miliardele de persoane din întreaga lume care adoră această băutură. Mai mult de 2,25 miliarde de ceşti de cafea sunt consumate în fiecare zi, ceea ce demonstrează cât de apreciată este cafeaua, scrie BrightSide.me

Ora potrivită pentru cafea

Dacă beţi cafea pentru a vă energiza, trebuie să alegeţi momentul potrivit, în funcţie de nivelul cortizolului în organism. Majoritatea oamenilor au un nivel ridicat de cortizol între orele 8.00 şi 9.00, următorul vârf fiind între orele 12.00 şi 13.00, iar ultimul în intervalul 17.30-18.30. Este mai bine să beţi cafea după ce începeţi să vă simţiţi obosiţi. După 18.30, nu este recomandat să beţi cafea dacă doriţi să vă bucuraţi de un somn liniştit.

Interacţiunea cafelei cu medicamentele

Oamenii de ştiinţă germani au descoperit că băutul cafelei sporeşte efectele analgezicelor.  

Durata efectului

Dacă beţi o ceaşcă de cafea la ora 9 dimineaţa, puteţi resimţi efectul până la ora 1 noaptea.

Cafeaua măcinată începe să-şi piardă aroma după 15 minute

După 15 minute de la măcinare, cafeaua începe să-şi piardă aroma şi îşi schimbă gustul.

Recoltarea cafelei

Un copac de cafea va produce recoltă abia după 3 ani.

Cafeaua influenţează rezultatele productivităţii

Cofeina creşte nivelul de adrenalină din organism şi eliberează acizii graşi din ţesutul adipos, ceea ce duce la mai bune rezultate când vine vorba de nivelul productivităţii.

Cafeaua, ingredient

Cafeaua nu a fost folosită ca o băutură încă de la început. Africanii amestecau grăsimi animale cu fructe de cafea măcinată pentru a face un fel de pastă. O consumau pentru creşterea nivelului de energie.

Prepararea cafelei

Mulţi oameni cred că aroma este direct proporţională cu tăria cafelei. Prăjirea cafelei nu influenţează cantitatea de cofeină din ea.

Consumul de cafea duce la creşterea în greutate

Cafeaua accentuează cortizolul, crescând pofta de dulce. De asemenea, cofeina ne tulbură ciclul de somn, astfel încât în ​​ziua următoare s-ar putea să vă simţiţi mai puţin energici şi mai tentaţi să mâncaţi mai mult.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Sorin Ionascu
4.07.2018, 13:11:53

Un articol scris prost si cu multe inexactitati. Dupa ce repeta inutil ca in lume se consuma zilnic..., incepe cu prostiile. 1. Ora potrivita depinde de bioritmul fiecarei persoane si de modul in care reactioneaza la ea. Nu toti reactioneaza la fel, sunt persoane pe care cafeau le adoarme in loc sa le trezeasca. Dar ca regula generala, cafeaua se bea in prima parte a zilei, pentru a nu da tulburari de somn. Seara se poate bea cafea decofeinizata. 2. Durata efectului. Este mult mai scurta, in general 3-4 ore, pana la 6 ore, in niciun caz 12-16 ore. O durata mai mare de actiune o are ceaiul (negru, verde sau alb), la care varful apare mai tarziu si este mai mic, dar efectul este mai lung. Cafeaua se epuizeaza destul de repede, iar pentru cei ce o folosesc cronic apare toleranta (efecte din ce in ce mai mici la aceeasi doza) si chiar dependenta. 3. Cafeau interactioneaza cu multe medicamente, pentru ca este diuretica, vaso-activa si cardiotonica. Pricipalul ingredient activ este cofeina, de aceea cei ce au probleme sunt sfatuiti sa bea cafea decofeinizata. 4. Prajirea ARE influenta asupra continutului de cofeina, o cafea supraprajita are, de regula, mai putina cofeina, care e foarte volatila si se evapora. O cafea cu gust foarte tare si foarte amar are mari sanse sa fie mai slaba ca efect. 5. Cafeaua NU influenteaza greutatea, nici direct si nici indirect. E adevarat, influenteaza digestia si poate stimula pofta de mancare, dar efectele sun putin importante. E insa o mare diferenta daca bei cafea fara zahar sau cu 5 lingurite de zahar la o ceasca. Lizeta, mai ia o pauza. Lunga. De re-echipare intelectuala si profesionala. Nu faci decat sa te faci de ras.

+4 (4 voturi)
carolina william
31.07.2018, 18:33:10

Sunt doamna Corolina.William de la stat unită, vreau să împărtășesc o mărturie a vieții mele fiecăruia. Am fost căsătorit cu sotul meu William, îl iubesc atât de mult încât am fost căsătoriți timp de 7 ani cu doi copii. Când am plecat în vacanță la Dubia am făcut referire la o femeie pe nume Sandra, i-am spus că nu mai este interesată de căsnicia noastră. Am fost atât de confuz și caută ajutor, nu știu ce să fac Până când am întâlnit prietenul meu Maria, și i-am spus problema mea. Ea mi-a spus să nu mai face griji că ei o problemă ca înainte și mi introducerea unui om pe nume profet TAKUTA care a aruncat o vrajă asupra Lui fostul iubit și l-au adus înapoi la ea după 3 days.Maria mi cere să comunice cu profetul TAKUTA . L-am contactat pentru a ajuta să aduc soțul meu înapoi și nu mi-am cere să vă faceți griji că zeii strămoșilor săi vor lupta pentru mine. Mi-am spus că, după trei zile, m-aș alătura împreună cu soțul meu. După trei zile, soțul meu ma sunat și mi-a spus că este în căutarea de lucruri cu mine din nou, am ma surprins când l-am văzut și am început să plâng pentru iertare. Chiar acum eu sunt cea mai fericită femeie de pe pământ pentru ceea ce a făcut acest mare profet pentru mine și soțul meu, puteți contacta e-mail lui: (takutaegbedie@gmail.com) .. .sau WhatsApp-l pe acest număr. (2348165186811). Contactați-l despre orice problemă, cum ar fi: (1) Dacă vrei ca fosta ta să se întoarcă (2) dacă aveți întotdeauna vise rele. (3) Vrei să fii promovat în biroul tău. (4) Dacă vreți un copil. (5) Îngrijire pe bază de plante (6) Vrei să fii bogat. (7) Vrei să îți ceri soțul / soția să fie pentru totdeauna. (8) Dacă aveți nevoie de ajutor financiar. (9) Lăsați oamenii să se supună cuvintele lor și să-și facă dorința (10) soluție de caz ETC Contactați-l din nou la (takutaegbedie@gmail.com) sau pe WhatsApp .. pe el pe acest număr. (2348165186811). și să fie binecuvântat.

Modifică Setările