Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Dave cel Orb, primul atlet nevăzător care a terminat Maratonul Nisipurilor

0
13 Apr 2015 17:17:31
Autor: Roxana Ruscior
Dave a fost însoţit de doi ghizi în timpul maratonului/FOTO News Team
Dave a fost însoţit de doi ghizi în timpul maratonului/FOTO News Team

Maratonistul britanic Dave Heeley, de 57 de ani, este primul atlet orb din lume care a reuşit să termine Marathon des Sables (Maratonul Nisipurilor, n.r.), care este considerată cea mai grea cursă posibilă.

El a fost ajutat în timpul acestui maraton de doi ghizi, Rosemary Rhodes şi Tony Ellis. El a terminat cursa vineri şi speră că prin efortul său va putea strânge peste 30.000 de lire, bani care să fie folosiţi în scopuri caritabile.

Dave cel Orb, cum este poreclit atletul, a mai alergat în anul 2008 la o cursă care a însemnat terminarea a şapte maratoane, pe şapte continente diferite, într-o singură săptămână.

În cadrul Marathon des Sables, care are loc pe o distanţă de peste 250 km în Deşertul Sahara, atleţii trebuie să-şi care singuri în spate proviziile şi echipamentul şi să suporte temperaturi care depăşesc uneori 50 de grade Celsius. Noaptea, când temperatura scade sub zero grade, sportivii dorm în corturi.

Competiţia a fost lansată în anul 1986 de către francezul Patrick Bauer şi este echilvalentul a şase maratoane obişnuite. Cursa durează 6 zile, cu o singură zi de pauză.

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările