De ce e bine să mănânci tofu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tofu este o sursă bogată de fosfor şi sodiu.
Tofu este o sursă bogată de fosfor şi sodiu.

Tofu este consumat cel mai des de vegetarieni, dar acest produs alimentar a început să fie inclus în dietă şi de cei care nu au un regim alimentar vegan. Tofu este un aliment versatil, cu un conţinut ridicat de vitamine, minerale, proteine şi enzime, care au foarte multe beneficii asupra sănătăţii.

Tofu - istoric

La fel ca multe alimente din soia, tofu provine din China. Legenda spune că a fost descoperit acum 2000 de ani de către un bucătar chinez care a forţat lapte de soia accidental când a adăugat alge marine nigari. Introdus în Japonia în secolul al VIII -lea, tofu a fost iniţial numit okabe. Numele său modern nu a intrat în uz până în 1400. În anii 1960, interesul pentru mâncarea sănătoasă a adus tofu în ţările occidentale. Din acel moment, nenumărate cercetări au demonstrat multe beneficii pe care soia şi tofu le pot oferi.

De ce este tofu un aliment sănătos?

Tofu este o sursă bună de proteine şi conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali. Este, de asemenea, o excelentă sursă de fier şi calciu, mangan, seleniu şi fosfor, magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1. Tofu este un aliment excelent dintr-o perspectivă nutriţională şi de sănătate. Se crede că asigură acelaşi tip de protecţie împotriva cancerului şi a bolilor de inimă ca boabele de soia.

Descoperă de ce e bine să mănânci tofu pe clickpentrufemei.ro.

Cartoful, legumă şi medicament

Iată ce afecţiuni combat bananele mai bine decât medicamentele!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite