Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

De câte ori îşi schimbă femeile părul într-o viaţă

0
15 Jul 2010 17:42:36
Autor: adevarul

Doamnele se folosesc de coafură pentru a se face remarcate sau pentru a le transmite „un mesaj“ celor din jur. O femeie îşi schimbă aspectul fizic cu ajutorul coafurii de o sută de ori, în medie, într-o viaţă.

Câteva şuviţe de culoarea mierii pentru sezonul estival, tuns un pic la vârfuri sau vopsit de-a dreptul - toate sunt schimbări vitale în viaţa unei femei. Şi asta pentru că o femeie simte nevoia să-şi schimbe coafura, în medie, de 104 ori pe tot parcursul vieţii sale, arată o cercetare recentă, realizată la comanda hair-stilistului britanic Andrew Collinge şi citată de cotidianul „The Daily Mail". O femeie obişnuită îşi tunde, filează sau îşi schimbă culoarea părului de două ori pe an, în medie, de când împlineşte 13 ani şi până la vârsta de 65 de ani.

Topul motivelor

Mai mult, o doamnă va încerca trei nuanţe diferite, alegând, cel mai probabil, la un moment dat, nuanţa de castaniu închis, deoarece aceasta a fost indicată drept cea mai populară culoare de păr. Totodată, mai bine de două treimi dintre femei aleg să poarte la un moment dat părul lung şi filat.

„Îmi doream pur şi simplu o schimbare", este cel mai invocat argument de către doamne. Al doilea motiv vizează plictiseala. De asemenea, femeile îşi schimbă lookul adesea pentru a-şi creşte stima de sine, dar şi din nevoia de a recurge la o schimbare în urma unei despărţiri dureroase. Multe doamne îşi schimbă coafura sau culoarea părului pentru a se reinventa, altele pentru că-şi doresc să fie în pas cu moda, iar altele, pentru simplul fapt că au albit. Schimbarea prefixului, aducerea unui copil pe lume şi decizia de a organiza propria nuntă sunt printre ultimele motive indicate de femei în top 10 argumente pentru o schimbare.

„Femeile şi-au folosit dintotdeauna părul pentru a-şi schimba întreaga înfăţişare, pentru că o astfel de transformare are un impact vizual major", consideră stilistul Andrew Collinge.

Collinge adaugă că femeile preferă să-şi schimbe look-ul des, dar subtil, evitând astfel să facă modificări dramatice, care ar putea să le aducă nemulţumire. „Poţi adăuga o notă modernă coafurii tale fără a interveni în lungime, prin filare sau prin îndreptarea părului ori prin adăugare de volum", arată hair-stilistul.

„Să sperăm totuşi că doamnele şi domnişoarele îşi schimbă ţinuta părului într-un fel care le prinde, ascultând şi de sfaturile specialiştilor", sugerează Collinge, făcând referire la femeile care se lasă influenţate de celebrităţi şi care-şi doresc să arate ca acestea, dar care nu se gândesc că o anumită tunsoare nu avantajează pe oricine.

Cele mai populare coafuri

- Păr lung cu breton
- Tuns „bob"
- Păr lung şi inegal
- Tuns scurt cu breton
- Tuns scurt şi inegal
- Păr lung şi filat
- Păr lung cu bucle
- Tuns scurt şi inegal
- Permanent
- Tuns scurt şi cârlionţat


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările