De ce ni se par atât de gustoase ouăle de ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Cu cât stratul de ciocolată este mai subţire, cu atât de va topi mai repede iar aromele vor fi mai pronunţate”, spune Bernard Lahousse, un cunoscut specialist culinar.  FOTO Daily Mail
„Cu cât stratul de ciocolată este mai subţire, cu atât de va topi mai repede iar aromele vor fi mai pronunţate”, spune Bernard Lahousse, un cunoscut specialist culinar.  FOTO Daily Mail

În pragul sărbătorilor pascale, Bernard Lahousse, unul din cei mai cunoscuţi experţi culinari din lume, a explicat de ce ouăle de ciocolată apărute în comerţ de Paşte sunt atât de apreciate pentru gustul lor.

Bernard Lahousse, un cunoscut expert culinar, a explicat de ce ouăle de ciocolată apărute în comerţ de Paşte sunt atât de apreciate de consumatori. Potrivit lui Lahousse, „magia” se reduce la mirosul de ciocolată care, atunci când provine de la produsul în formă de ou de Paşte, devine şi mai ademenitor. 

„Aroma iubirii“ 

„Cu cât stratul de ciocolată este mai subţire, cu atât de va topi mai repede iar aromele vor fi mai pronunţate. De fapt, gustul ciocolatei este strâns legat de mirosul acesteia”, a declarat specialistul. Motivul pentru care aroma de ciocolată este atât de atrăgătoare este conţinutul de feniletilamină, o substanţă eliberată de creierul uman atunci când o persoană se îndrăgosteşte, regăsită şi în ciocolată, care induce o stare de bine. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite