Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

De ce vorbesc femeile mai mult decât bărbaţii?

1
16 Oct 2013 16:37:48
Autor: Sinziana Boaru
Oamenii de ştiinţă încearcă să afle de ce sunt mai vorbăreţe femeile decât bărbaţii FOTO Shutterstock
Oamenii de ştiinţă încearcă să afle de ce sunt mai vorbăreţe femeile decât bărbaţii FOTO Shutterstock

De-a lungul timpului, studii au arătat că, în medie, o femeie vorbeşte în jur de 20.000 de cuvinte pe zi, în timp ce un bărbat foloseşte doar 7.000. Un calcul simplu evidenţiază că reprezentantele sexului frumos folosesc cu 4.7 milioane de cuvinte mai mult decât bărbaţii sau echivalentul romanului „Război şi Pace”, de opt ori.


Motivul a rămas necunoscut oamenilor de ştiinţă, de aceea o echipă de cercetători de la Universitatea din Maryland a ţinut morţiş să găsească explicaţia pentru ce anume le face pe femei mai vorbăreţe decât bărbaţii?

O echipă formată din neurologi şi psihologi, condusă de Margaret McCarthy, a studiat şobolani pentru a identifica proteina Foxp2, asociată cu vocalizarea. Masculilor le-a fost descoperită o producţie mărită din această proteină, iar când oamenii de ştiinţă au redus secreţia, puii masculi au chiţăit mai puţin, motiv pentru care n-au mai primit atenţia obişnuită din partea mamei.

Următorul pas a fost verificarea ipotezei pe oameni. Aşa că cercetătorii au testat nivelul proteinei Foxp2 pe 10 copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani.

Rezultatul a arătat că fetele aveau cu 30% mai multe proteine decât băieţii, într-o zonă-cheie a creierului pentru limbaj.

„Bazându-ne pe observaţiile noastre, am descoperit că fetele au un nivel mai mare al proteinei, în timp ce la masculii şobolani este mai ridicat. Ceea ce înseamnă că nivelul ridicat este asociat cu sexul cel mai comunicativ”, a spus McCarthy. „Este doar începutul explorărilor noastre”, a conchis aceasta.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

654815544566
16.10.2013, 17:20:25

Neah, Au mancarime sub limba :D

+2 (2 voturi)
Modifică Setările