Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Delegatul lui Petru

9
29 Jun 2017 10:02:08
Petre Barbu

Am auzit că pleci în delegaţie în oraşul meu. Delegaţie de-o zi. Pentru că suntem amici de atâta vreme, am şi eu o rugăminte, dacă mă poţi ajuta, după ce-ţi termini treaba în delegaţie.

Ai putea, te rog, să tragi o fugă până la cimitirul nou, nu ăla vechi, ăla nou, din care se vede panorama combinatului siderurgic şi să te interesezi la administraţie câţi bani am de plătit la impozitul pe locul de veci? Vezi şi tu cât este şi achită-mi impozitul, îţi dau banii la leafă. Să nu pierzi chitanţa. Dacă ai timp, să dai o fugă şi la mormânt, îţi zic eu care-i parcela prin sms, şi dacă sunt crescute buruieni, sigur sunt crescute!, să angajezi pe cineva să le taie, sunt destui care taie frunze la câini în oraş, să dea cu grebla, îţi dau banii la leafă.

Te rog, ai putea să treci apoi pe la complexul alimentar, hai că nu-i departe, e în primul cartier cum ieşi din cimitir, pe dreapta, să-mi zici ce magazinaşe s-au mai deschis, care s-au închis, mă interesează atmosfera, cât despre oameni, ce să mai zic, majoritatea sunt ramoliţi, depresivi, foşti siderurgişti nostalgici, poţi să faci şi un selfie cu câţiva, să nu ratezi pozele!

M-aş bucura dacă ai putea să ajungi până la mătuşă-mea, în Mazepa, dar nu înainte să cumperi un pui congelat de la Lidl şi două cartoane de ouă, şi vezi că în piaţă sunt caise mai mărişoare, ia şi tu un kil, îţi dau banii la leafă. Urci la etajul doi, în blocul din spatele restaurantului Pescaru, şi zici că sunt de la mine, n-o ţii mult de vorbă, n-o refuza dacă-ţi dă nişte gem de vişine, ia două borcane, unul îl păstrezi tu.

Şi dacă unul dintre pescari o să te întrebe: „Nu cumva eşti şi tu delegatul lui Petru?”, tu să zici: „Nu sunt.“                      

Mă gândesc că m-ai ajuta foarte mult dacă te-ai duce până la primărie, să întrebi la registratură, hai că nu e coadă!, arunci doar o întrebare: dacă s-a aprobat în consiliul municipal ca strada Barboşi să fie redenumită în strada Petru, am făcut o cerere încă dinainte de alegerile locale de anul trecut, ce nume e ăsta, Barboşi? Strada Petru, ce nume frumos, nu-i aşa? Arunci doar întrebarea asta!

Ai putea să te odihneşti la o cafea la restaurantul Cazino din Grădina Publică. Am auzit că s-ar fi surpat şi că a fost demolat. Dacă-i demolat, bea o cafea pe bancă, în parc. O cafea mică, pentru că te rog să urci puţin până-n Ţiglina II, să te uiţi la blocul galben, cu mozaic albastru, dacă în balconul de la primul etaj sunt nişte ghivece cu muşcate înflorite. Dacă sunt, te rog să cumperi imediat un ghiveci cu flori, îţi dau banii la leafă, şi suni la uşă, şi dacă îţi deschide o doamnă mai plinuţă să i-l dăruieşti din partea mea, nu te întinzi la vorbă, şi pleci. Dacă îţi deschide un bărbat, zici că eşti de la Gaze şi pleci repede.

Auzi, eşti atent? Ai putea să te duci până pe faleză, foarte frumoasă faleza Dunării, şi dacă-ţi ies în cale nişte pescari, să-mi cumperi un kil de icre şi vreo cinci kile de peşte, banii la leafă! Şi dacă unul dintre pescari o să te întrebe: „Nu cumva eşti şi tu delegatul lui Petru?”, tu să zici: „Nu sunt.“ Adică să te prefaci că te-ai lepădat de mine, pentru că şi eu (odată) m-am lepădat de acele locuri şi de acei oameni, şi-mi pare atât de rău... Drum bun, te aştept cu drag!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Radu Mircea
29.06.2017, 11:04:27

# Petre Barbu Chiar asa , dupa atitea comisioane prietenesti puteti sa primiti si un sincer '' LA MULTI ANI !!! '' ???

+10 (10 voturi)
catalin toader
29.06.2017, 12:29:45

Final abrupt...face toti banii! Da' nu acum, evident, la leafa. La multi ani, domnule Petre Barbu!

+8 (8 voturi)
Marcus
29.06.2017, 13:13:03

D-le Barbu, sper sa va ajunga leafa pt toate comisioanele. Daca n-at trecut de mult pe la " cel nou", s-ar putea sa aveti "chiriasi", prin bunavointa administratiei. Dupa orasul natal si cel adoptiv, a treia lepadare ar fi cea de scris. Speram ca nu.

+5 (5 voturi)
Laurenţiu Faighel
29.06.2017, 17:26:34

La Mulţi Ani, domnule Barbu! Sper să nu deranjez, da' am şi io o mică nedumerire: păi cu aşa prieteni, mai aveţi nevoie de duşmani?

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
29.06.2017, 20:42:42

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările