Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Descoperire uimitoare: unul dintre primele morminte creştine din Europa de Vest

0
16 Mar 2012 12:12:04
Autor: Vlad Andriescu
Mormântul este unul dintre primele semne ale creştinismului anglo-saxon
Mormântul este unul dintre primele semne ale creştinismului anglo-saxon

Arheologii britanici au reuşit să facă o descoperire uimitoare. Ei au dat peste mormântul unei fete de 16 ani din secolul VII, despre care spun că ar fi una dintre primele femei creştine din Marea Britanie.

Fata a fost îngropată cu cele mai bune haine, pe un pat ornamental şi purtând o cruce în mână. Arheologii de la Universitatea Cambridge spun că fata era de sânge nobil şi confirmă faptul că la un secol după apariţia primului misionar creştin în spaţiul britanic, Sfântul Augustin în 595, creştinismul era deja prezent, scrie „The Daily Mail".

Mormântul face parte dintr-un complex mai mare, despre care se crede că ar conţine 13 cadavre, într-un sat de lângă Cambridge. Noua descoperire, considerată „uimitoare" de către academicieni, arată că practica îngropării cu un cuţit şi cu un pahar, una păgână, fusese înlocuită de cea a purtării crucii în viaţa de apoi.

„Este o descoperire extrem de rară. Este cea mai uimitoare pe care am văzut-o în carieră", a spus Sam Lewsey, un expert în morminte anglo-saxone. El a completat că „adoptarea religiei creştine a început de la nobilime şi s-a dus către popor.

Faptul că a fost îngropată atât de elaborat, cu un artefact atât de valoros, ne spune că tânăra era de viţă nobilă. Acest obiect circula doar printre cei mai bogaţi din acele timpuri".

Până acum, Universitatea Cambridge a descoperit patru morminte, care conţineau trei femei şi un bărbat. Niciun alt semn creştinesc nu a fost găsit în cazul celorlalţi.

Crucea descoperită este un semn al creştinismului timpuriu


Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările