Detectorul de exoplanete de la NASA a captat primele semnale radio din spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii NASA au prezentat la Conferinţa inaugurală a misiunii Kepler lista noilor planete care ar putea fi locuite în viitor
Cercetătorii NASA au prezentat la Conferinţa inaugurală a misiunii Kepler lista noilor planete care ar putea fi locuite în viitor

Cercetătorii de la NASA încearcă să găsească exoplanete care orbitează unele stele, dar urmăresc şi posibilele activităţi extraterestre, încercând să capteze primele semnale de la locuitorii din spaţiu. De curând, oamenii de ştiinţă au primit primele semnale pe detector.

Cu toate acestea, nu este vorba despre nişte mesaje venite din partea extratereştrilor, ci cel mai probabil unde radio de origine terestră. Cercetătorii de la Universitatea Berkeley (Statele Unite) au declarat că „am început observaţiile de la Kepler SETI şi analizele au generat deja primele semnale candidate". Ei au completat, cu tristeţe, că este vorba de interferenţe ale frecvenţelor radio de pe Pământ.

Cum se caută exoplanetele

Telescopul caută exoplanete uitându-se constant la acelaşi „buchet" de stele din spaţiu, aşteptând ca eventualele exoplanete să treacă pe orbită şi să fie vizibile. Pentru ca aceste noi „lumi" să fie confirmate, ele trebuie să treacă de patru ori prin faţa telescopului. În orice caz, orice descoperire nu poate fi confirmată decât în trei ani şi jumătate.

Logica celor care se ocupă de telescopul Kepler SETI este că, dacă mai multe exoplanete vor fi descoperite, iar acestea sunt populate de către fiinţe inteligente, vor putea capta semnale. Problema este că acea civilizaţie ar trebui să fie încă în faza în care foloseşte transmisiile radio, orice alte modalităţi putând fi mult prea dezvoltate pentru a putea fi capturate de instrumentele umane.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite