Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: ajută la scăderea în greutate şi regenerarea celulară

12
14 May 2018 09:29:07
Autor: Lizeta Oprea
Yoshinori Ohsumi, japonezul laureat la premiul nobel
Yoshinori Ohsumi, japonezul laureat la premiul nobel

Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate. Principiul ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi al apariţiei tensiunii arteriale.

Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară. A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016, scrie Brightside.me.

Când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot ce este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie.

Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie.

Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet , anemie sau obezitate este mai mic.

Ce se întâmplă dacă restrângeţi fereastra de mâncare

Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii. Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus. Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade.

Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii:

  • Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire.
  • Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă
  • Creşte calitatea somnului.

Cum să vă construiţi programul

  • Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire.
  • Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire.
  • Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz .
  • Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.

Cum ţii foamea departe?

După cum s-a dovedit, hormonul foamei este strâns legat de ritmurile noastre circadiane. Nivelul hormonilor creşte la ora 8.00 dimineaţa, la 13.00 şi la 19.00. După fiecare perioadă, indiferent dacă persoana a mâncat ceva sau doar a băut ceai, 2 ore mai târziu, fluxul hormonal se opreşte. Aceasta înseamnă că nu trebuie să ţii cont de senzaţia de foame care te provoacă să mănânci la fiecare trei ore.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Pestisorul de Aur
14.05.2018, 10:29:00

Eu asa si fac, am ajuns la 142 de ani si ma antrenez pentru olimpiada la triatlon. votez pesede si ma uit la Antena 3 cand innot.

+2 (6 voturi)
Alfa Omega
14.05.2018, 12:46:44

Pestisorule ,fina ironia ....ti-am dat plus ca m-ai facut sa rad ,dar ca cum ai scris tu nu as putea trai ! Prea mult gol la mansarda ...

0 (4 voturi)
ovidiu preda
14.05.2018, 15:23:40

lizeta inoata

-2 (2 voturi)
Sima Cornelia
14.05.2018, 14:31:33

mancati urzici !

0 (2 voturi)
Herr Hoher
14.05.2018, 15:41:51

Atatea idiotenii pe cm patrat de screen rar am avut ocazia sa citesc.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările