Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Doi români au construit cea mai uşoară bicicletă din lume: este pliabilă şi cântăreşte doar 6,5 kg

2
12 Nov 2015 17:40:45
Autor: Roxana Ruscior
Bicicleta se pliază şi poate fi cărată foarte uşor în mână/FOTO www.hummingbirdbike.com
Bicicleta se pliază şi poate fi cărată foarte uşor în mână/FOTO www.hummingbirdbike.com

Petre Crăciun şi Ligia Stan, doi designeri stabiliţi la Londra, au reuşit să construiască cea mai uşoară bicicletă pliabilă din lume.

Hummingbird, adică „pasărea colibri”, cum se numeşte această bicicletă, este realizată din fibră de carbon şi cântăreşte doar 6,5 kg, „cât două pisici”, glumeşte Ligia Stan.

Produsul este ideal pentru cei care vor să combine mersul pe bicicletă cu mersul pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Asta pentru că bicicleta se pliază foarte uşor şi poate fi cărată într-o mână. Modelele anterioare de biciclete pliabile erau cu 3-4 kilograme mai grele decât Hummingbird.

Proiectul a fost conceput de Petre Crăciun, care studiază la Universitatea de Design din Bournemouth, în Marea Britanie. Nemulţumit că nu găsea în magazine o bicicletă suficient de uşoară pentru a fi pe gustul lui, tânărul a decis să construiască una chiar el.

Marea inovaţie în acest proiect o constituie sistemul de pliere, care este în curs de patentare şi care nu mai permite lanţului să cadă atunci când bicicleta este pliată.

Bicicleta Hummingbird poate fi cumpărată începând cu data de 11 noiembrie, fiind disponibilă pe culorile galben, roşu sau negru. De asemenea, cei interesaţi pot alege între versiunea cu o viteză sau cu cinci viteze.

Pe Kickstarter, preţul noului model porneşte de la 1.400 de euro pentru modelul cu o singură viteză şi ajunge la aproximativ 2.200 de euro pentru versiunea cu cinci viteze.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

foarte atent
13.11.2015, 09:34:25

si cine a stabilit ca e cea mai usoara, autorii?!

+1 (1 vot)
Boris Leonida
13.11.2015, 11:51:33

Haha, "prin afara" scrie presa de profil ca bicicleta este proiectata de catre o echipa din UK si va fi produsa in UK. Nici vorba de "romani". Si chiar daca le-ar da credit, originea lor este chiar irelevanta. Conteaza ca in acea tara si-au cultivat potentialul. Asta-i precum aia cu " olimpicii romani care studiaza in afara"...adica, hai sa ne laudam cu ceea ce nu avem ;)

Modifică Setările