Educaţie în schimbul colectării PET-urilor, strategia de combatere a poluării şi analfabetismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Educaţie în schimbul colectării peturilor, strategie de combatere a poluării şi analfabetismului
Educaţie în schimbul colectării peturilor, strategie de combatere a poluării şi analfabetismului

O şcoală din Nigeria acceptă plata taxelor şcolare în schimbul colectării de către părinţi a peturilor . Obiectivul campaniei este combaterea analfabetismului şi a poluării.

Un raport al Fondului Monetar Internaţional din aprilie 2019 plasa Nigeria pe primul loc în topul ţărilor cu cel mai mare număr de copii neşcolarizaţi. Ţara, care investeşte doar 1,7% din PIC în educaţie, se confruntă cu probleme considerabile, ajungându-se ca mulţi părinţi să nu-şi mai permită plata taxelor de şcolarizare. 

Pentru a veni în întâmpinarea elevilor, şcoala Morit International din Ajegunle, Lagos, a ghotărât iniţierea unui proiect prin care părinţii pot achita taxele şcolare prin colectarea pde peturi, acţiunea făcând parte dintr-un program numit RecyclesPay Educational Product.

„Proiectul Recycle Pay este primul model creat pentru a le permite părinţilor să plătească taxele de şcolarizare ale copiilor lor folosind sticle de plastic, filtre pentru apă, doze metalice şi chiar carton”, declara Alexander Akhingbe, fondatorul African Clean Up Initiative.

„Vrem ca impactul să se răsfrângă asupra a 10.000 de copii în următorii şase ani”, explica Alexander Akhingbe.

„În trecut, am avut mari provocări în ceea ce priveşte colectarea taxelor de şcolarizare de la părinţi, dar mai târziu mi-am dat seama că aceştia chiar nu aveau bani dar îşi doreau să le asigure copiilor dreptul la educaţie", a spus Patrick Mbamarah, directorul la Morit International School.

image

„ Plata taxelor de şcolarizare nu este un lucru uşor pentru mine, iar ideea de a recilcla peturi a redus efectiv această povară pentru familia mea. Nu mai avem nici un stres privind taxele de şcolarizare, acum folosim profitul mic pe care îl avem lunar pentru a ne hrăni şi a avea grijă de gospodărie“, a spus unul dintre părinţi.

Statisticile guvernamentale arată că deşeurile de plastic aruncate în ocean în fiecare an nu numai că poluează mediul, ci sunt unul din motivele producerii de inundaţii, prezentând riscuri grave pentru sănătatea oamenilor.

Potrivit datelor Băncii Mondiale, numărul elevilor înscrişi la şcoală scăzuse în 2016 (cel mai recent an pentru care există date) la 84.705, de la 112.733 de elevi, cu doar trei decenii în urmă, în 1982. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite