Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Epoca CV-urilor a apus: MeVie va fi din ce în ce mai solicitat de angajatori

5
14 Jan 2014 19:34:30
Autor: Oana Bâltoc
Moda MeVie-ului s-a născut după ce mai mulţi tineri dornici să se evidenţieze în domenii în care concurenţa la angajare este foarte mare au început să trimită CV-uri însoţite de o scurtă prezentare personală filmată FOTO Shutterstock
Moda MeVie-ului s-a născut după ce mai mulţi tineri dornici să se evidenţieze în domenii în care concurenţa la angajare este foarte mare au început să trimită CV-uri însoţite de o scurtă prezentare personală filmată FOTO Shutterstock

Un CV adaptat secolului 21, care să ofere de la bun început mai mult decât o serie de informaţii seci despre un potenţial angajat, asta îşi doresc angajatorii şi recruiterii, iar soluţia se numeşte MeVie, în opinia specialiştilor în Resurse Umane.

CV-ul video sau MeVie-ul este noua găselniţă în domeniul recrutării de personal, o variantă care îi entuziasmează pe experţii în Resurse Umane, din moment ce 83% din angajatori se declară dezamăgiţi de eficienţa prezentărilor scrise şi a scrisorilor de intenţie clasice, considerând că acestea nu pot să ofere prea multe indicii despre o persoană, în aşa fel încât aceasta să se evidenţieze din noianul de CV-uri primite. 

Cu toate că CV-ul scris va rămâne obligatoriu (pentru că modul în care acesta este redactat şi eventualele greşeli gramaticale oferă alt gen de semnale), însoţirea lui de un MeVie, scurtă prezentare video a candidatului, ar putea deveni de la sine înţeleasă în câţiva ani.

Companii internaţionale, cum este Marks&Spencer, au început să solicite MeVie-uri, alături de CV, în dorinţa de a-şi face o idee despre personalitatea candidaţilor, înainte de a-i alege pe cei potriviţi pentru următoarea etapă. Fie că MeVie-ul este trimis pe un stick de memorie, încărcat pe internet sau accesat pe site-uri specializate în recrutare de personal, cert este că CV-ul video va deveni din ce în ce mai popular în 2014.    

Moda MeVie-ului s-a născut după ce mai mulţi tineri dornici să se evidenţieze în domenii în care concurenţa la angajare este foarte mare au început să trimită CV-uri însoţite de o scurtă prezentare personală filmată. Vestea MeVie-urilor s-a răspândit rapid şi recruiterii au realizat că această variantă îmbunătăţită a CV-ului serveşte mult mai bine scopului angajatorului, dar şi celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.  

În calitate de angajator este dificil să faci diferenţa între mai mulţi aplicanţi pentru aceeaşi poziţie, doar pe baza unui simplu CV. Sunt de părere că MeVie-ul permite să-ţi faci o idee mult mai corectă despre persoana care se află dincolo de CV. Consider că MeVie-ul va transforma, în viitorul apropiat, procesul de recrutare a candidaţilor, a declarat directorul executiv al grupului Marks&Spencer, John Dixon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

etc etc
15.01.2014, 07:29:20

pai tre' sa'si justifice si hr-ul cumva existenta, nu?

+5 (5 voturi)
Aladarcu
15.01.2014, 10:00:06

chiar daca va fi adoptata aceasta metoda la scara larga, probabil va fi valabila mai mult in cazul fotomodelelor...sau amatorilor de videochat... si in niciun caz nu va avea efect major. Probabil multi angajatori vor face cunostinta cu personaje din Avatar... sau macar la fel de bine macheate si prefacute. Realitatea este doar face-to-face. Cum oare sa poti cunoaste bine un om in 5-10 min video, oricat de interesant ar fi creat acel video. E o impresie de moment, dar garantez ca pana la urma, interviul adevarat va fi face-to-face. Pe de alta parte, ce angajator cu cap pe umeri va pune pret pe aspectul fizic? Ceea ce conteaza este: "Sa vedem ce stii sa faci mai bine!" - Pai, eu sunt fotogenica si stiu sa vorbesc frumos, pot cu usurinta sa dezvolt subiecte de discutie... Deci pot lucra in televiziune... - Sorry ! Noi cautam informaticieni, iar limbajul tau de vorbire si exprimare nu seamana cu limbajul Java !

+3 (5 voturi)
Ida Weiszgerber
15.01.2014, 10:11:03

Ai citit macar articolul? Scurtul video de prezentare nu inlocuieste interviul de angajare, ci are rolul de a ajuta HR-ul sa isi dea seama cat de cat de personalitatea si nivelul de inteligenta al aplicantilor. Iti pot spune din proprie experienta ca un CV nu mai este aproape deloc relevant atunci cand vrei sa cunosti un eventual viitor angajat. Faptul ca cineva se "macheaza" ajuta la o poza, nu la un video.

-1 (1 vot)
Robin Cruise Jr.
15.01.2014, 10:36:08

bine zicea cineva mai sus: "sa'si justifice si hr-ul cumva existenta". Da, e o gaselnita... Din propria mea experienta in televiziune, iti pot garanta ca machiajul este cel mai important intr-un video ! Urmareste prezentatorii ce stiri...imagineaza-ti sa-i vezi, mai ales dimineata la ora 6, sau noaptea, la stirile de la 23 fara machiaj... Vezi acest video...Sub masca, tencuiala e crapata... "http://www.youtube.com/watch?v=Vg_F28e3yng

+2 (2 voturi)
h serena
15.01.2014, 10:55:42

Se vor face selectii dupa alte criterii decat cele de dinainte, si anume aspectul fizic va avea un rol important, competentele canditatului vor fi si mai gresit evaluate. Sa nu uitam ca deasupra celor de la HR, angajatorii vor fi cei care vor lua ultima decizie, iar acestea nu vor fi mereu alese dupa criterii de reale de competente. Eu, personal, nu sunt de acord cu aceasta metoda.

+1 (1 vot)
Modifică Setările