Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Evadarea din plictiseală

5
13 Feb 2020 10:59:57
Petre Barbu

Plictiseală mare în România. Scena politică e înţepenită. Iohannis şi PNL vor alegeri anticipate. Dar nu au niciun plan pentru viitorul ţării. PSD nici nu ştie ce vrea. Celelalte partide fac figuraţie.

Temele sunt aceleaşi, obosite până la greaţă: pensiile, salariile bugetarilor, gripa (ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm?), indolenţa din spitale, accidentele pe şosele. Moderatorii TV şi analiştii macină în gol aceleaşi subiecte şi grimase. Nimic nou. Românii nu sunt conectaţi la actualitatea internaţională. 

România este o ţară remorcată, aşa cum a fost mereu în istoria sa. 

Indiferenţă, indolenţă, pasivitate, fofilare, suntem mici şi necăjiţi. Niciun proiect, nicio ambiţie, nicio viziune.

Avem nevoie de ceva care să ne trezească, să ne bage în priză, să ne pună sângele în mişcare, un şut în fund, măcar un ghiont. De exemplu, dacă într-o seară, când toată suflarea de pe Facebook este conectată şi când armata de pensionari îngroaşă audienţele televiziunilor de ştiri, să vină aşa, ca o boare, ca un trăsnet, un Breaking News devastator. În ordinea audienţei din sondaje, moderatorii televiziunilor de ştiri să sară de fund ca arşi şi să trezească naţiunea: „A evadat Liviu Dragnea din puşcărie!” Evadarea să fie confirmată de autorităţi: da, a evadat printr-un tunel, nu-i fake news! Televiziunile să filmeze tunelul prin care Dragnea s-a strecurat de-a buşilea. Până când organele competente vor primi ordinul ca să intre în acţiune pentru prinderea evadatului, să vină al doilea Breaking News remarcabil: Liviu Dragnea a ocupat Palatul Cotroceni, el şi comandoul său fidel l-au arestat pe Klaus Iohannis, lovitură de palat, lovitură de stat, pam-pam! România intră într-o nouă epocă, mult mai palpitantă, la luptă, fraţilor! Televiziunile să nu fie interzise, ca să transmită live TeleLovitura pentru popor. Să nu fie închise supermarketurile şi farmaciile. Adică, să se facă o înţelegere mutuală între puciştii lui Dragnea şi multinaţionalele care operează magazinele şi mall-urile, noi am dat lovitura de stat, voi daţi lovitura în vânzări, românii să dea năvală să-şi facă provizii. Comunitatea internaţională să urmărească hipnotizată lovitura lui Dragnea. Nu intrăm acum în amănunte despre ceea ce ar putea să se întâmple mai departe, Doamne, ocroteşte-i pe români de coronavirus! Dar tărăşenia să se încheie cu happy-end, mai tare decât un serial pe Netflix.

Un astfel de exemplu de descărcare de adrenalină naţională ar fi bine să se întâmple până-n Paşte, ca să nu afecteze concediile românilor din vară, pentru că trebuie utilizate voucherele de vacanţă, şi nici să dea peste cap calendarul sărbătorilor legale din a doua jumătate a anului. În România nu este de muncă, aşa că o astfel de ţăcăneală, zdruncinătură sau panaramă – luaţi-o cum vreţi! – ar fi benefică pentru popor. Hipsterii, corporatiştii, clasa de mijloc şi asistaţii sociali, cu toţii vor fi martori la un moment istoric, să aibă şi ei ce povesti nepoţilor.

Avem nevoie de ceva hard pentru ieşirea din lâncezeala naţională, pentru salvarea ţării. Să punem mâna pe lopeţi, să scormonim un tunel!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ionel Marcu
13.02.2020, 11:11:35

Ar fi bună, Petre, evadarea lui Dragnea, cu condiția ca toată tărășenia să se încheie cu alt happy end: împușcarea lui și a majorității membrilor comandoului lui, printre care să fie Iordache, Nicolae, Nicolicea, Bacalbașa, Pleșoianu, Ștefănescu, Plumb, Olguța karatista și Rădulescu cu kalașnicovul.

+3 (5 voturi)
dorian IONA
13.02.2020, 17:16:25

"România este o ţară remorcată, aşa cum a fost mereu în istoria sa"... nu, nu a fost MEREU aşa, regret d(le PB !

+1 (1 vot)
Paun Al
14.02.2020, 00:00:32

Ar trebui mai intai sa clarificam ... ce sa salvam ? Cand tara este o notiune abstracta pentru majoritatea populatiei , de care mai nimeni nu se simte responsabil ... Un sfert dintre romani si-au luat deja lumea in cap si parasirea ei continua . Expresii ca tara " noastra , de care trebuie sa avem grija , sa ne pese " ... sunt lipsite de continut , de fapte care sa le confirme . Cand cei carora populatia , ca nu suntem popor , le da iresponsabil puterea , pot sa-i vanda terenurile , padurile , resursele ...pot sa o imparta intre ei ... au transformat-o intr-o vaca de muls ? Ce anume ziceti ca trebuie sa salvam ? Sutele de mii de hectare de terenuri si paduri ... vandute , domeniile baronilor , bancile straine , supermarketurile ... Ce mai detine , mai administreaza cu adevat majoritatea populatiei romanesati ? Nici macar forta de munca nu mai este a noastra , ca mai mult de jumatate o impoziteaza statul si nu da mai nimic in schimb . Ca sa salvezi ceva trebue sa existe o constiinta colectiva ca tara ne apartine , ca este "casa noastra cea mare ", ca noi suntem "ca fratii romani ", ca nu ne furam unii altora caciula ca reprezinta ceva important , conteaza cu adevarat pentru noi ... Si apoi mai trebuie o poveste , un plan , un ideal de tara , in care sa creada o majoritate . Majoritate care sa fie dispusa sa sa dea viata acelei povestii , ideal , plan . Ce sa salvam si care este povestea , idealul , planul in care suntem dispusi sa credem si sa facem ceva ?

0 (2 voturi)
Scorilo
14.02.2020, 11:07:04

" România este o ţară remorcată, aşa cum a fost mereu în istoria sa." Cat de eleganta este exprimarea ! Autorul se vaita,bag seama,de CALITATEA asa zisei "elite"...De calitatea asa zisei "intelighentia"... NU ASTIA DAU TONUL INTR-O SOCIETATE ? Ei vin sa constate ? Dar cine este vinovat de situatia in care s-a ajuns ? Mama ? Au dormit pe ei 30 de ani,au fost cumparati si manipulati,au devenit "influenceri",dau dovada de profund si rapciugos PARTIZANAT POLITIC (ca-i de stanga,ca-i de dreapta,asa cum interpreteaza ei "directia") si,in acest sens se strofoaca sa convinga alegatorul ajuns buimac...EI au devenit uneltele unor neaveniti ajunsi intamplator politicieni (si alesi DIN CEEA CE S-A SCOS PE TARABA,nu neaparat pe merite)… Asa ca,inteleg ca va cam faceti AUTOCRITICA !

0 (2 voturi)
ovidiu preda
15.02.2020, 19:23:41

ti-am zis ca nu poti trai fara draknea? te culci si te trezesti cu el in gind, il visezi, e viata ta

+1 (1 vot)