Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Femeile care câştigă mai bine decât partenerul de viaţă riscă să fie victime ale violenţei domestice STUDIU

1
4 Apr 2021 09:45:46
Autor: Lorena Mihăilă

Într-un cuplu, atunci când femeia are un salariu mai mare decât bărbatul, creşte riscul de violenţă domestică cu aproximativ 35%. Conform unui studiu, bărbaţii nu suportă să fie pe locul doi şi simt nevoia să se impună.

În urma unor sondaje efectuate de Biroul australian de statistică în mai mult de un deceniu, s-a stabilit că femeile care ajung în poziţia de a avea un câştig mai mare decât cel al bărbatului din relaţia de cuplu se confruntă cu mai multe riscuri de a suferi abuzuri fizice şi emoţionale, potrivit The Sydney Morning Herald, citat de Digi24.

Datorită numărului imens de date adunate, studiul australian a analizat situaţii înregistrate în anumite perioade de timp, în aceleaşi familii. Astfel, studiul este mult mai relevant faţă de altele de acest gen făcute în alte ţări.

Cercetătorii Robert Breunig, directorul Institutului de politici fiscale de la Universitatea Naţională Australiană şi colegul său, Yinjunjie Zhang, au stabilit că în funcţie de vârstă, venit sau ţară de origine, ori de câte ori femeile începeau să câştige mai mult decât partenerii lor de sex masculin, exista o creştere substanţială a violenţei domestice.

În Australia, femeile au de cele mai multe ori un venit mai mare făţă de bărbaţi şi, prin urmare, autorităţile se confruntă cu situaţii noi şi caută soluţii pentru a le remedia în timp util.

Premierul Scott Morrison a anunţat recent schimbări majore în conducerea federală  creând noi funcţii, inclusiv cea de ministru pentru siguranţa femeilor şi un ministru pentru securitatea economică a femeilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
4.04.2021, 09:54:10

Nu este o regula, un 'peste" ti-ar putea spune ca e taman invers, cu cat produce mai bine femeia, cu atat mananca bataie mai putin.

-1 (3 voturi)
Modifică Setările