Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Femeile se simt cele mai urâte luni, iar companiile de frumuseţe se folosesc de această informaţie

0
5 Oct 2013 15:39:34
Autor: Sinziana Boaru
Femeile sunt cel mai puţin mulţumite de cum arată în ziua de luni
Femeile sunt cel mai puţin mulţumite de cum arată în ziua de luni

Ziua de luni urmează după un weekend lung şi plin care, de cele mai multe ori, ne scurg de energie. Un alt motiv pentru care lunea este atât de detestată este faptul că femeile se simt cel mai puţin atrăgătoare, potrivit unui studiu, iar informaţia este folosită de companiile producătoare de cosmetice.

Studiul a fost realizat de o agenţie de medie, care şi-a propus să afle când femeile se simt cel mai puţin atrăgătoare şi, drept urmare, când sunt cel mai vulnerabile, pentru a deveni subiectul unor planuri de marketing ale firmelor de frumuseţe, potrivit „Daily Mail”.

Femei cu vârste de peste 18 ani au fost chestionate pentru a determina care este cel mai bun moment pentru mesaje promoţionale şi promoţii.

Rezultatele au arătat că 46% din femei se simt cel mai rău lunea, din punct de vedere al înfăţişării, din motive de stres, lipsă de motivaţie pentru eforturi de orice fel. Acelaşi studiu a arătat că ziua în care femeile sunt cel mai încrezătoare este joi, când săptămâna se aproprie de sfârşit, iar weekendul este aproape.

„Informaţia este de folos în ambele cazuri. Unii au nevoie să ştie când posibilul client se simte cel mai rău, iar în alte situaţii, când viitorul client este fericit şi plin de încredere”, scrie cotidianul britanic.

„Identificarea momentului potrivit în care consumatorul este «atacat» cu mesajul corect este adevărata ştiinţă”, a spus un purtător de cuvânt al agenţiei media. „Iar când trebuie să comunici cu o femeie despre un aspect atât de personal, trebuie neapărat să înţelegi şi care este momentul inoportun”, a explicat acesta.

Rezultatele permite companiilor să lanseze activitatea media în jurul zilelor în care consumatorul se simte cel mai bine, dar şi cel mai rău, cu imaginea sa, folosindu-se de strategii de încurajare şi împuternicire.

Luni este ziua în care posibila clientă este încurajată să se pună în mişcare şi să se simtă frumoasă din nou, aşa că mesajele vor insista pe inteligenţă, frumuseţe instantă şi trucuri de modă. Mesajele vor fi concentrate în perioada vulnerabilă, pentru că joi vor domina mesajele legate de promoţii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările