Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

FOTO ŞOCANT Foamea-l face pe un urs polar să recurgă la canibalism

0
9 Dec 2011 11:46:58
Autor: Vlad Andriescu
Fotografiile lui Jenny Ross arată un fenomen îngrijorător: canibalismul
Fotografiile lui Jenny Ross arată un fenomen îngrijorător: canibalismul

O britanică a reuşit să tragă instantanee şocante în care se poate vedea canibalismul urşilor polari: un mascul ucide un pui 

Jenny Ross s-a apropiat de uriaşul mamifer polar crezând că poate să prindă în cadru un urs care mânâncă o focă, dar a fost şocată să vadă că în gura şi ghearele animalului era propriul pui. „În momentul când masculul adult şi-a dat seama că barca se apropie de el, şi-a ridicat capul, a luat în gura corpul micului urs, pentru a-şi demonstra puterea şi controlul, crezând că aş vrea să-i fur hrana", a declarat Ross pentru presa britanică.


Vezi o galerie foto

Conform cercetării pe care o întreprinde Ross în zona arctică, acest comportament este din ce în ce mai întâlnit printre urşii polari, deoarece schimbările climatice le afectează şi posibilitatea de a găsi victimele tradiţionale.

„În timpul verii, când gheaţa se topeşte şi banchizele se desprind, suprafaţa de uscat din zona Arhipelagului Svalbard scade la câteva procente din cea din timpul iernii, iar în unele zone dispare complet. Astfel, zonele în care aceştia ar putea captura prada tradiţională, focile, scade, iar ei sunt nevoiţi să apeleze la canibalism", a mai spus Ross.

Astfel, în timpul verii, tinerii urşi polari ar putea fi victime sigure, deoarece sunt cea mai apropiată sursă de hrană. Îngrijorător este faptul că actele de acest fel s-au înmulţit în ultima vreme, iar urşii polari ar putea să se devină obişnuiţi cu acest tip de comportament.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările