Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

FOTO Un artist uimeşte lumea cu talentul său: imaginile care nu sunt ceea ce par

0
12 Nov 2013 18:24:23
Autor: Oana Bâltoc
Scoţianul Paul Cadden petrece luni întregi pentru a trasa fiecare rid pe chipul personajelor care apar în lucrările sale FOTO Daily Mail/Paul Cadden
Scoţianul Paul Cadden petrece luni întregi pentru a trasa fiecare rid pe chipul personajelor care apar în lucrările sale FOTO Daily Mail/Paul Cadden

Talentul scoţianului Paul Cadden este apreciat de o lume întreagă, însă nu fotografia este punctul lui forte, cu toate că se pricepe să surprindă şi cu ajutorul aparatului de fotografiat aspecte ale vieţii de zi cu zi

La prima vedere par fotografii obişnuite, dar pe măsură ce studiezi imaginile realizezi că aparenţele sunt înşelătoare. Nu este vorba despre niciun fel de truc, ci despre talent şi de multe ore de muncă migăloasă investite de artistul Paul Cadden în realizarea unor desene în creion sau picturi hiperrealiste.

Detaliile precise transformă creaţiile lui Camden într-o adevărată provocare pentru un ochi neantrenat. Scoţianul munceşte timp de trei luni la o singură lucrare, iar ca sursă de inspiraţie foloseşte fotografiile pe care tot el le face.

Camden este pasionat de redarea în creion sau cu acuarele a unor momente desprinse din cotidian, în care protagoniştii sunt oameni obişnuiţi surprinşi în diverse ipostaze.

 „Trăim într-o lume dominată din ce în ce mai mult de Instagram. Oamenii fac din ce în ce mai multe poze, dar au şi răbdarea să privească ceea ce fotografiază?“, se întreabă retoric Cadden pentru Daily Mail, acesta fiind mesajul pe care încearcă să-l trasmită prin intermediul lucrărilor sale.

„Desenez de când aveam şase ani şi mi-am dorit să fiu artist de când mă ştiu. Lucrez şi câte trei luni la un desen, nu contează de cât timp este nevoie pentru a-l termina, cu toate că-mi ies din minţi când ajung să mă lungesc prea mult la o singură lucrare“, a povestit Cadden.    

FOTO Daily Mail/Paul Cadden

FOTO Daily Mail/Paul Cadden

FOTO Daily Mail/Paul Cadden

 

Citiţi şi: 

FOTO Revista „National Geographic“: 125 de ani de artă şi istorie, în opt fotografii memorabile

FOTO Cele mai scumpe fotografii sovietice interzise

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările