Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cele mai inteligente rase de câini

2
17 Jan 2020 20:34:28
Autor: Andreea Neblea
A fost întocmit topul celor mai inteligenţi câini FOTO Shutterstock
A fost întocmit topul celor mai inteligenţi câini FOTO Shutterstock

Unele rase de câini sunt mai inteligente decât altele, aşa că experţii au întocmit topul celor mai deştepte patrupede.

Experţii studiază de ani de zile câinii pentru a putea stabili care dintre ei sunt cei mai buni la învăţarea de noi trucuri, noi comenzi şi, astfel, care sunt cele mai inteligente rase. 
 
Profesorul de psihologie Stanley Coren a publicat în 1994 o carte numită „Inteligenţa câinilor“. Coren şi-a bazat descoperirile pe trei calităţi: inteligenţa instinctivă (abilităţile naturale ale câinelui), inteligenţa adaptivă (abilităţile lor de rezolvare a problemelor) şi ascultarea (modul în care învaţă noi trucuri).
 
Revista Cosmopolitan a publicat topul celor mai deştepte rase de câini, pe primul loc aflându-se Border Collie, potrivit cercetărilor lui Stanley Coren. 
 

1. Border Collie 

Border Collie este cea mai inteligentă rasă de câini. Urmează bine indicaţiile şi sunt agili din punct de vedere fizic, ceea ce le permite să iasă din locuri lipicioase. Pe deasupra, sunt şi foarte drăguţi.
 
View this post on Instagram

A post shared by Emma (@emma_the_border) on

 

2. Ciobănesc australian 

Nu numai că arată ca nişte bebeluşi pufoşi adorabili, ei au, de asemenea, reputaţia de a fi extrem de deştepţ, având instincte de pază bine dezvoltate. (Se află pe locul 10 pe lista lui Coren.) 
 
View this post on Instagram

A post shared by Australian Shepherd (@australianshepherd.lovers) on

 

3. Poodle

Această rasă, care ocupă locul doi pe lista lui Coren, sunt foarte ascultători şi nu obosesc când vine vorba să înveţe noi trucuri şi comenzi.
   
View this post on Instagram

A post shared by Daisy 🌼 (@thedaisypoodle) on

 

4. Ciobănesc belgian

Câinii de această rasă sunt sunt cunoscuţi ca fiind sensibili la mediul înconjurător şi extrem de alerţi. Instinctele lor de protecţie sunt atât de puternice încât rasa nu este recomandată ca animal de companie pentru persoanele care sunt noi în „lumea parenting-ul canin“. Coren descrie câinii ciobăneşti belgieni drept „câini de serviciu excelenţi“ şi clasează rasa pe locul 22 în privinţa coeficientului de inteligenţă.
   
View this post on Instagram

A post shared by Malin, Jackson, Liane & Himla (@malinandhermuppets) on

 

5. American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrier este cunoscut şi sub denumirea de Amstaff. Îşi demonstrează inteligenţa în timpul competiţiilor deoarece aceşti câini sunt uşor de antrenat. Ei ocupă locul 34 pe lista lui Coren.
 
View this post on Instagram

A post shared by AMERICAN STAFF TÜRKİYE (@americanstaffturkiye) on

 

6. Ciobănesc german

Ciobănescul german este a treia cea mai inteligentă rasă de câine, potrivit cercetărilor lui Coren. Există un motiv pentru care mulţi dintre câinii poliţişti sunt ciobăneştii germani: sunt în egală măsură inteligenţi, cât şi loiali. De asemenea, sunt câini de pază grozavi avuţi acasă.
   
View this post on Instagram

A post shared by Terrain D.O.G. (@terraindog) on

 

7. Labrador Retriever

Coren a acordat acestei rase al şaptelea loc pe lista sa. Această rasă este sportivă şi savantă, capabilă să vâneze şi să înveţe tot felul de trucuri. Sunt şi câini de serviciu foarte buni, pentru că sunt fideli şi uşor de dresat.
   
View this post on Instagram

A post shared by Labrador Retrievers 🐾 (@labradors_universal) on

 

8. Papillon

Aceşti micuţi cu urechi mari sunt pe locul opt pe lista lui Coren. Această rasă este cunoscută ca fiind pricepută la trucuri. Creierul lor mare le permite să-şi amintească tot felul de lucruri şi sunt foarte curioşi. De asemenea, sunt uşor de antrenat, aşa că este o plăcere să ai unul ca animal de companie.
 
View this post on Instagram

A post shared by Conan the Barkbarian🦊 (@papillontails) on

 

9. Golden Retriever

Mintea lor îi face animale de companie uimitoare, rasa aceasta fiind a patra cea mai inteligentă rasă de câini, potrivit Coren. 
   
View this post on Instagram

A post shared by Golden Retriever (@ilove_goldenretriever) on

 

10. Rottweiler

Rottweilerii sunt aproape „prea deştepţi“. Această rasă poate fi puţin dificil de antrenat, deoarece aceşti câini pot simţi atunci când stăpânii lor nu vor implementa o regulă, aşa că cu siguranţă trebuie să fii pregătit să fii un părinte strict dacă aduci o un astfel de câine acasă. Lucrul bun este că nu te vei plictisi niciodată cu un Rottweiler ca animal de companie, pentru că sunt loiali şi distractivi. Această rasă se clasează pe locul nouă pe lista lui Coren.
   
View this post on Instagram

A post shared by Daily Rottweilers (@dailyrottweilersusa) on

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

aglaia văsîi
18.01.2020, 05:02:41

L-ai omis pe ciobānescu romîrlan..

-2 (2 voturi)
Adevărul Adevărat.
25.01.2020, 21:04:07

Așa este,au uitat să ..... te menționeze.

Modifică Setările