Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

FOTO Imaginea cu un urs polar sub apă, desemnată fotografia anului 2013 de revista National Geographic

0
21 Dec 2013 09:44:11
Autor: Alina Vasile
Fotografia anului 2013 în concursul organizat de revista National Geographic FOTO National Geographic
Fotografia anului 2013 în concursul organizat de revista National Geographic FOTO National Geographic

Revista National Geographic a ales cele mai bune fotografii ale anului 2013, marea câştigătoare fiind imaginea cu un urs polar complet scufundat în apă, fotografiat printr-un strat subţire de gheaţă.

 
În cadrul competiţiei au fost evaluate peste 7.000 de imagini înscrise în concurs de fotografi profesionişti şi amatori din peste 150 de ţări. Marele câştigător este Paul Souders, care a obţinut o imagine spectaculoasă cu un urs polar în Manitoba, Canada. El va fi răsplătit cu un cec de 10.000 de dolari şi o vizită la sediul general din Washington al National Geographic, unde va participa la un seminar anual despre fotografie, luna viitoare.
 
La secţiunea „natură“, alte trei fotografii au primit menţiuni speciale din partea juriului:
 
- Egrete surprinse în ceaţă, pe Dunăre, în Ungaria
 
 
- Un rinocer indian, la Grădina Zoologică din Toronto
 
 
- Un cuib de ciori din Tokyo, realizat în exclusivitate din umeraşe
 
 
La secţiunea „oameni“ s-a remarcat o fotografie cu gemeni identici (Nils şi Emil, în vârstă de 15 ani), realizată de Cecile Baudier în oraşul danez Fyn.
 
 
La această categorie, o menţiune specială a fost atribuită fotografei belgiene Aurélie Geurts, pentru fotografia intitulată "Frumoasa", ce prezintă un băiat român care ţine în mâini un porumbel alb. Laurenţiu locuieşte cu familia sa, ilegal, în Belgia, într-o cocioabă de lângă linia de cale ferată Ghent Dampoort.
 
 
La categoria "locuri" s-a impus Adam Tan din Malaysia, cu fotografia "Long Road to Daybreak", ce prezintă o mamă care îşi cară copilul în spate într-un coş de nuiele, la primele ore ale dimineţii, printr-o ceaţă densă, într-un oraş din China.
 
 
La această categorie, o menţiune specială a primit-o Julie Fletcher pentru fotografia surprinsă în Australia în timpul unei furtuni.
 
 
FOTOGRAFII: National Geographic

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările