Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Ghid complet în alegerea aparatului de aer condiţionat

0
Articol publicitar
3 Jul 2020 07:46:57
Autor: ADH

Verile sunt din ce în ce mai greu de suportat şi aerul condiţionat devine cel mai bun prieten al omului în zilele toride. Daca te-a prins sezonul cald fără să-ţi fi montat un aparat de aer condiţionat, e bine să ţii cont de mai multe date atunci când îl alegi pe cel care iţi va face zilele mai suportabile.

Climatico este alegerea ideală atunci când te gândeşti la achiziţia unui aparat de aer condiţionat, mai ales dacă preferi să iţi faci cumpărăturile online. Compania are ca obiect de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat. Climatico este Home Comfort Expert Daikin, Daikin fiind producătorul etalon în echipamente de climatizare şi purificare aer. Specialiştii au realizat un ghid complet menit să ajute pe oricine doreşte să achiziţioneze un aparat de aer condiţionat să facă alegerea corectă pentru spaţiul dorit şi pentru nevoile sale.

Criterii în funcţie de care alegi aparatul de aer condiţionat:

- destinaţia (uz casnic / uz comercial)

- suprafaţa pe care vrei să o climatizezi

- numărul de încăperi pe care le va deservi

- numărul şi dimensiunea ferestrelor din încăperea pe care o deserveşte

- poziţionarea camerei în raport cu punctele cardinale, umbra/insolaţia

- izolaţia încăperii

- performanţa energetică

- caracteristici

- performanţa

- buget disponibil

Sistem Single Split sau Sistem Multi Split?

Atunci când achiziţionezi un aparat de aer condiţionat de uz casnic trebuie să ştii că ai de ales intre doua categorii de sisteme de climatizare: Split şi Multi Split.

Sistemele Split sunt cel mai des întâlnite în locuinţe şi sunt formate dintr-o singură unitate interioara şi o singură unitate exterioară; se pot controla prin telecomandă sau online, de pe smartphone sau tabletă, dacă sunt echipate corespunzător, ori chiar prin echipamente BMS, specifice caselor inteligente.

Sistemele Multi Split au o singură unitate exterioară şi cel puţin două unităţi interioare, de capacităţi egale sau diferite, şi sunt indicate pentru locuinţele cu mai multe camere care au nevoie de climatizare. Fiecare unitate interioară poate fi controlată independent.

Ce capacitate trebuie să aibă aparatul tău de aer condiţionat

Capacitatea sistemului de aer condiţionat trebuie aleasă în funcţie de suprafaţa pe care aparatul trebuie să o deservească; se măsoară în BTU/oră şi cu cât este mai mare, cu atât sistemul este mai puternic.

Cum calculezi capacitatea necesară:

- sub 15 mp - 5000 BTU/oră

- 20-25 mp - 9000 BTU/oră

- 25-35 mp - 12000 BTU/oră

- 40-50 mp - 18000 BTU/oră

- 60-70 mp - 24000 BTU/oră

Dacă alegi un aparat cu o capacitate inferioara celei necesare, sistemul de climatizare nu va reuşi să răcorească suficient camera în zilele cu temperaturi ridicate; în plus, pentru a face faţa aparatul va consuma mai mult curent electric, iar componentele se vor uza mult mai rapid.

Dacă alegi un sistem mai puternic decât ai nevoie, acesta va consuma mai multă energie electrică şi poate răci/încălzi încăperea prea repede şi prea mult, iar ulterior se va opri şi va reporni când va fi nevoie. Atenţie! Un aparat mai puternic decât necesarul nu va răcori/încălzi mai multe încăperi apropiate, prin urmare este indicat să amplasaţi unităţi interioare în toate camerele în care doriţi climatizare (sistem multi split).

Funcţiile aparatului de aer condiţionat

Cele mai multe aparate au ca funcţii răcirea, încălzirea, dezumidificarea şi ventilaţia. Există, însă, şi sisteme mai complexe şi, implicit, mai scumpe, care au funcţie de purificare a aerului, de autocurăţare, de monitorizare a temperaturii din încăpere, de detectare a prezenţei umane, de programare etc.

Elemente care pot influenţa performanţa aparatului de aer condiţionat:

- nivelul de umbră/insolaţie

- nivelul de izolare al încăperii

- traficul din încăpere

- numărul de persoane care se află de obicei în cameră

- surse de căldură (electronice, electrocasnice).

Criteriul performanţei energetice

Cu cât coeficientul de eficienta energetica este mai mare la un aparat de aer condiţionat, cu atât consumul de energie electrica va fi mai mic.

Parametrii energetici ai aparatelor de aer condiţionat sunt măsuraţi în funcţie de SEER şi SCOP. Clasa energetică este precizată pe o eticheta, iar schema de etichetare este reealizată în funcţie de un indice de eficientă realizat prin compararea consumului aparatului cu consumul mediu de energie european.

Climatico nu este doar distribuitor, ci se ocupă şi cu proiectarea şi instalarea sistemelor de aer condiţionat, de asigurarea garanţiei şi de service în perioada post-garanţie.

Orientaţi spre a oferi clienţilor servicii de înaltă calitate, profesioniştii Climatico vor să se asigure că aceştia fac alegerile potrivite, că livrarea se face rapid şi că montajul este unul de calitate. Tot în slujba clientului s-a făcut şi politica de preţuri, acestea fiind accesibile şi raportate excelent la calitatea produselor. Climatico oferă clienţilor facilitaţi precum livrare gratuită, drept de retur 30 de zile, plata în rate şi suport şi consiliere gratuită online, telefonic sau prin email.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii