Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Greşeli frecvente când ne protejăm de radiaţii solare: ce medicamente cresc sensibilitatea pielii în această perioadă

0
6 Jul 2020 13:25:46
Autor: Lizeta Oprea

În timpul expunerii la soare, pielea este predispusă la arsuri, îmbătrânire prematură şi chiar la cancer, dacă nu este protejată corespunzător. Gama de soluţii solare este foarte vastă, de aceea alegerea produsului nu este o misiune uşoară.

În fiecare vară primim numeroase informaţii despre efectele negative ale soarelui asupra pielii şi despre beneficiile cremelor cu proteţtie solară, totuşi, în timpul vacanţelor la mare suntem predispuşi la a face frecvent mai multe greşeli în detrimentul sănătăţii noastre.

Specialistii Sanador ne invata care sunt cele mai frecvente alegeri nepotrivite pe care le facem când vine vorba despre protecţia solară:

  1. Concentraţi asupra detaliilor despre UVB, uităm de multe ori să citim pe prospectul cremelor de protecţie despre UVA, razele solare responsabile de îmbolnavirea cu cancer şi îmbătrânirea pielii. Astfel, dermatologii ne recomandă ca atunci când alegem o cremă de protecţie solară să fim atenţi la ce tip de protecţie oferă – mixtă (atât împotriva razelor UVB cât şi UVA) sau simplă (doar împotriva razelor UVB).
  1. Pentru că de cele mai multe ori vacanţa noastră este scurtă, vrem să obţinem un bronz uniform în cel mai scurt timp şi facem compromisuri uitând că în joc este sănătatea noatră. Astfel că alegem să folosim uleiuri de plajă care accelereaza procesul de bronzare, dar care au un factor de proţectie extrem de redus, comparativ cu cremele de plajă, care au ca dezavantaj un proces îndelungat de bronzare.
  1. Induşi în eroare de zilele noroase din timpul verii, uităm să folosim cremele de protecţie. Chiar dacă soarele nu straluceşte pe cer,dermatologii ne avertizează că pericolul de radiaţii persistă în atmosferă. Aşadar, specialiştii în Dermatologie ne recomandă ca şi în astfel de zile să folosim creme cu protecţie mare pentru a evita îmbîtrânirea tenului şi degradarea celulelor pielii.
  1. Uităm să folosim creme de protecţie pe anumite zone ale corpului, deşi sunt extrem de sensibile, fiind mai puţin expuse soarelui în mod uzual. Printre acestea se numară: lobul urechii, partea din spate a lobului urechii, scalpul pentru care se pot folosi spray-uri mai puţin uleioase sau partea superioară a labelor picioarelor. Aceste pârţi ale corpului, dacă nu sunt protejate corespunzator, pot suferi arsuri solare dureroase.
  1. Exista medicamente care provoacă sensibilităţi diferite în timpul expunerii la soare. De exemplu tratamentul pentru tensiune, anticoncepţionalele şi anumite antibiotice, pot da sensibilitate la soare şi pot provoca arsuri serioase. De asemenea, exista anumite alimente, cum ar fi ţelina sau citricele, care conţin unele substanţe ce interacţionează cu soarele şi determină apariţia de pete inchise ce dispar abia după câteva luni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii