Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Haji, bătrânul care nu s-a mai spălat de 60 de ani

4
14 Jan 2014 18:33:25
Autor: Sinziana Boaru
Bătrânul nu vrea să bea nici apă curată, ci din canistre ruginite de ulei
Bătrânul nu vrea să bea nici apă curată, ci din canistre ruginite de ulei

Haji, în vârstă de 80 de ani, consideră că „boala este adusă de curăţenie”. Motiv pentru care nu s-a mai îmbăiat în ultimii 60 de ani, trăind izolat în satul Dejgah, din vechea Persida.

Bătrânul urăşte contactul cu apa, chiar şi sugerarea unei băi îl scoate din minţi. Toţi anii în care a reuşit să fugă de apă îşi spun acum cuvântul asupra sa. Pielea sa are culoarea pământului, reuşind să se amestece cu uşurinţă cu mediul în care trăieşte.

Cu timpul, a căpătat o furie faţă de mâncarea şi apa proaspătă. Preferă carnea putrezită de porc spinos şi cinci litri de apă pe zi pentru sănătatea lui, dar din canistre ruginite de ulei. Fumează pipă cu fecale de animale, iar părul nu şi-l tunde, ci îl arde odată la un timp. Iarna se încălzeşte cu o cască veche de război.

Haji nu are o casă în care să locuiască, pământul fiind casa lui. Trăieşte într-o groapă, din propria alegere, pentru a înţelege realitatea vieţii. Câteodată se mai culcă într-o colibă deschisă din cărămizi pe care localnicii i-au construit-o, din milă.

Oamenii din sat spun că acesta a suferit mai multe dezamăgiri emoţionale în tinereţe, motiv pentru care a ales să trăiască aşa. Stilul său de viaţă rămâne, însă, o alegere şi nu rezultatul unei conjuncturi nefericite. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Zack Atila
14.01.2014, 22:08:40

Asta arata ca Iliescu asa....de aproape

+2 (2 voturi)
JoXi
14.01.2014, 23:50:42

Seamana cu Atilla , hunul :))

+2 (2 voturi)
Gabriel Gabriel
15.01.2014, 10:31:50

Nicio diferenta intre el si tziganii nostri care urasc H2O. Daca nu credeti, dati o fuga la camera de alaptare de la spitalul Cantacuzino; cand vin baragladinele la puradei, duhneste de nu stii unde sa te bagi; dar sa indraznesti sa le atragi atentia ca ar trebui sa se spele, imediat te intreaba daca vrei sa ai probleme... Cred ca situatia este similara in toate spitalele. Platesti contributii la stat si esti tratat in acceasi oala cu indienii care paraziteaza sistemul. Baragladinele au la gat aur de nu pos sa-l duca dar scutece pentru copii tot din pachetul romanilor se iau, pt. ca ele nu se sinchisesc sa cumpere: suntem saraci, mancat'as, avem copii multi, de unde bani.

+2 (2 voturi)
STEFAN MATEI
21.01.2014, 09:15:21

gabriel ,ai 3 de da,avem aceasta problema tiganeasca,nu contribuie cu nimic dar vor drepturi egale,madalin bea si face campanie anti romaneasca si sant multi prosti care pun botul cum se zice,ei sant saraci si pot ucide fura ca au multi copii

Modifică Setările