Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Interzis! Produsele absolut necesare pe care nu ai voie să le cumperi în Coreea de Nord

7
13 Jan 2022 10:13:57
Autor: Click! pentru femei
În Coreea de Nord nu ai voie să foloseşti produse de unică folosinţă @shutterstock
În Coreea de Nord nu ai voie să foloseşti produse de unică folosinţă @shutterstock

Yeonmi Park, o refugiată din Coreea de Nord, dezvăluie pe canalul său de YouTube ce produse le sunt interzise coreenilor să achiziţioneze, desi unele fac parte din categoria lucrurilor esenţiale, cum sunt absorbantele, apa caldă ori prezervativele.

Dictatura care guvernează populaţia din Coreea de Nord îi privează pe locuitori de multe lucruri de bază pentru un trai decent. În ţara condusă de Kim Jong-un este interzis să cumperi şi să foloseşti produse de unică folosinţă, de exemplu. Principiul de bază este economisirea, astfel că populaţia nord-coreeană nu are undă verde la utilizat produse doar o singură dată. Nu este încurajată risipa, ci reciclarea. Însă dacă vorbim despre absorbante şi alte produse sanitare pentru femei ori despre prezervative, lucrurile se complică. Nu doar reciclarea este motivul care stă la baza lipsei prevervativelor din farmacii, ci şi nevoia de control a liderului ţării asupra populaţiei generale. Mulţi se deplasează peste graniţă să cumpere tot felul de produse, pe care să le folosească de mai multe ori, inclusiv prezervative. Altă metodă de contracepţie folosită de populaţia din Coreea de Nord este aspirina. Ceea ce mare parte din restul lumii nu concepe să îi lipsească în viaţa de zi cu zi pentru populaţia din Coreea de Nord reprezintă un lux, un alt exemplu în acest sens fiind apa caldă. Nici apa rece nu este disponibilă 24 de ore din 24.

La ce produse are interzis populaţia nord-coreeană?

Citeşte aici continuarea!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

mihai radu
13.01.2022, 10:27:41

Pe vremea aialaltă nici la noi nu se găseau prezervative în farmacii,se aduceau numai prin contrabandă,iar produsele esențiale se dădeau pe sub mână,dacă erai vânzător la Alimentara,te puteai considera un om împlinit material și profesional !

+3 (3 voturi)
BOXCAR Willie
13.01.2022, 11:35:13

Asa este. Se putea vorbi de o adevarata subnomenclatura formata din TOTI lucratorii din comert, nu doar de cei care lucrau la alimentara. Nu exista segment al comertului de stat in care sa nu functioneze PCR (pilele, cunostintele si relatiile). Astia formeaza nucleul dur al adunaturii imputite de nostalgici. Regreta vremurile in care puteau sa vanda cand vor ei, cui vor ei si nu mai pot sa-si bata joc de oameni asa cum o faceau pe timpul lui Ceausescu.

+4 (4 voturi)
Amdo Odma
13.01.2022, 11:17:37

Adica bucurestenii si altii din Romania sunt nord coreeni? Ce chestie!

-20 (22 voturi)
BOXCAR Willie
13.01.2022, 11:35:45

Astept cu mult interes sa vad cum iubitorii de regimuri dictatoriale vor oracai in aparararea modului de viata tovarasesc, corespunzator din Coreea de Nord!

0 (4 voturi)
The Fog
13.01.2022, 15:03:18

Si la noi intr-o vreme se folosea ca anticonceptional aspirina - ca sa-si faca efectul femeia trebuia sa tina pastila stransa intre genunchi. Cum se pot recicla 365 de prezervative folosite? Faci din ele o anvelopa de masina si ii spui "Goodyear".

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările