Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Jurnal de înotător

5
22 Aug 2019 15:01:05
Petre Barbu

Prezent la bazin după ora prânzului. Numai două persoane în apă. O plăcere! Lumea plecată în vacanţă. Singur pe culoar. Apa curată, revigorantă.

Înotat bras, spate şi crawl. La bras, respiraţie greoaie. (De renunţat la bere şi de micşorat numărul de ţigări pe zi.) La stilul spate, probleme de direcţie, nu se sincronizează braţele. La crawl, respiraţie haotică. Mi-ar prinde bine indicaţiile unui antrenor. (De căutat sfaturi gratis pe internet.)

Efectuat 15 ture de bazin (lungime = 25 metri). La tura 16, o durere ascuţită în genunchiul drept (cârcel?, întindere?), n-am intrat în panică, am încheiat tura cu succes. La tura 18, zărit în capătul culoarului meu două siluete zvelte, care săreau de pe blocstarturi, împotriva regulamentului programului de agrement. La tura 20, constatat că siluetele înoată pe culoarul vecin. Crawl admirabil. Am fost depăşit cu două ture, senzaţie de stat pe loc în comparaţie cu ele, dar nu m-am descurajat, am înotat. La tura 25, siluetele zvelte au părăsit incinta. Păcat. Picioare superbe.

La tura 27, zărit pe culoarul vecin o aripă de peşte. Oprit, băgat capul la fund şi recunoscut un rechin, numărat şapte branhii. Panică şi groază. Înotat pe sub apă spre scară. Apărut în faţa mea o altă coadă de peşte! Scos capul la suprafaţă şi descoperit o femeie cu faţa încreţită, cu smocuri de păr pe creştet: „Petrişor, trebuie să-ţi recuperezi comoara!“. Scos casca şi dopurile din urechi şi răcnit la ea: „E un rechin în bazin!“. Ea a insistat: „Să nu pleci fără comoară!“. „Eşti chioară? Uite rechinul! Sună la 112!“ – am răcnit din nou, arătându-i aripa viguroasă care se foia în apă. „Marele Alb nu te lasă să-ţi aminteşti. Eu am să-i abat atenţia şi tu o recuperezi!“. M-a prins de mână şi m-a dus undeva pe fundul bazinului, la un fel de scurgere cu un capac galben. Sirena m-a lăsat acolo şi a înotat ca să-i abată atenţia rechinului, aşa cum îmi promisese. Scos capacul, băgat mâna şi apucat o cutie metalică, de dimensiunea unui joc de table. Înotat rapid, ieşit, uscat, făcut bagajul, ascuns cutia în geantă, avertizat pe managerul bazinului că în apă se află un rechin din specia Marele Alb, care va devora o sirenă bătrână, sună la 112! Ajuns acasă după 27 de ture, adică 27 x 25 = 675 metri, sub obiectivul propus iniţial.

Avertizat pe managerul bazinului că în apă se află un rechin care va devora o sirenă, sună la 112!

Tras sufletul acasă, aprins o ţigară. Ce se află în casetă: 2.000 de euro ca să mă scoată din sărăcie?, numerele câştigătoare la Loto?, o bucată din aurul României ţinut în Banca Angliei? (Glumă!) Deschis caseta şi scos o radiografie ponosită, însoţită de o hârtie îngălbenită. Descifrat numele meu, luna: august, anul: 1978. Studiat atent şi constatat: o radiografie a genunchiului meu drept. Mi-am amintit că în acea vară, cu băieţii la fotbal, am primit o lovitură în genunchi, mi s-a umflat ca un pepene, mama m-a dus la doctor, dar nu m-a băgat în ghips, am stat cu gheaţă, suferind multe zile...

Contemplat vechea radiografie: trupul meu păstrează fără să ştiu toate amintirile. Frecat genunchiul cu Sindolor, durere estompată. Notat în agendă o programare la medicul ortoped. Cât mai repede, ca să nu-mi uit amintirea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

of of
22.08.2019, 17:03:17

Cred că am înțeles. Viața e precum un înot prinre rechini.

+2 (2 voturi)
Sârbul Vasile
22.08.2019, 18:16:28

Ai inteles, da? Sindolor.Fugi repede la farmacie si cumpara, ca moare scriitorul de foame.

-3 (3 voturi)
Jane Doe
22.08.2019, 21:58:33

Declar #Rezist la această manipulare misogină! Care va să zică încercați să ne răpiți tot ce-i mai rămăsese femeii neatins până acum, la propriu și la figurat - imaginea de Sirenă, cu părul negru despletit în valuri, sân cast de fecioară și chip de zeiță. N-am auzit pe nimeni vorbind de o sirenă cu fața-ncrețită și câteva smocuri de păr în creștet, mai lipsea să spuneți că era plină de celulită pe coadă. Și gestul e cu atât mai urât cu cât Ea v-a condus cu cele mai bune intenții la cutia aia, de e sub demnitatea mea să mai comentez ce conținea. Normal că nu s-a speriat de cealaltă Creatură, pe care știa cum s-o țină-n frâu, că doar era bărbat'su. V-ați speriat degeaba, domnule Barbu, nu era niciun fel de rechin, era bărbatul Sirenei, care-o căuta hăbăuc prin bazin fiindcă - bărbatu-i bărbat indiferent de mediu - fără ea nu se descurcă. Echivalentul mascul al Sirenei, căruia elitiștii îi zic Triton se numește de fapt Siren și nu putea arăta decât urâțel, ca un rechin inofensiv și fără dinți. Este că nu l-ați privit ca lumea, de frică?... Eram sigură. Sirenul ăla fioros nu avea dinți. Nici în Siren World, vreau să zic, ei nu mai au dinți la scurt timp după cununia civilă cu ele. Sigur că-n gingășia ei protectoare, Sirena îl prezintă lumii drept ”Marele Alb”, dar asta nu dovedește decât că oriunde ar fi fost plămădită, femeia știe să-și croiască o pereche onorabilă, chiar și dintr-un bărbat un pic mai frumos ca dracu'. De-asta nici n-ai să vezi Bărbați sau Sireni cu #Rezist. În sinea lor, Ei știu că nu ne rezistă.

+1 (1 vot)
Andone
23.08.2019, 11:53:51

Spuneam cu cateva zile in urma ca povestirile lui Barbu au inceput sa aiba accent de nebunie... poate doar mi se pare ....

-2 (2 voturi)
Corina
23.08.2019, 16:46:12

Are un umor nebun câteodată.

Modifică Setările