Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

La ce ajută vitamina D. Tot ce trebuie să ştii despre „vitamina soarelui“

1
26 Jun 2019 18:45:50
Autor: Andreea Răducu

Vitamina D sau "vitamina soarelui", aşa cum mai este numită, are un rol extrem de important în organism, ajutând la menţinerea sănătăţii oaselor. În plus, vitamina D previne apariţia diabetului, osteoporozei, sclerozei multiple, cancerului, bolilor de inimă sau chiar a depresiei.

Descoperă mai jos tot ce trebuie să ştii despre vitamina D: la ce ajută, care sunt sursele de vitamina D, care sunt dozele recomandate, dar şi ce înseamnă carenţa de vitamina D.

La ce ajută vitamina D
Vitamina D este una dintre numeroasele substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a rămâne sănătos. Alături de calciu, vitamina D ajută la formarea oaselor şi la menţinerea sănătăţii lor. În plus, blochează eliberarea hormonului paratiroidian, care reabsoarbe ţesutul osos, conducând la subţierea şi slăbirea oaselor, fapt care creşte riscul de fracturi.
 
Termenul "vitamina D" se referă la mai multe forme diferite ale acestei vitamine, dintre care două sunt importante pentru sănătatea organismului: vitamina D2, realizată de plante şi vitamina D3, produsă în mod natural de organism în urmă expunerii la lumina soarelui. Aceste forme de vitamina D pot fi găsite şi în alimente.
Citeşte continuarea articolului, aici!
Citeşte şi: 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Ionascu
27.06.2019, 17:42:59

Comentariu considerat abuziv.