La ce modificări ale creierului poate duce depresia netratată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Netrată, depresia poate duce la modificări semnificative în creier, avertizează cercetătorii. Rezultatele unui studiu american sugerează că tulburarea depresivă majoră de lungă durată este o stare progresivă, nu o stare statică, ce poate duce la diferite boli.

Netratată, tulburarea depresivă majoră modifică creierul unei persoane, susţin cercetătorii americani care au realizat de curând un studiu pe acesastă temă. Oamenii de ştiinţă au folosit tomografie cu emisie de pozitroni pentru a măsura proteina translocator (TSPO), un marker al inflamaţiei creierului. Cercetarea a avut ca subiecţi 25 de persoane cu mai mult de un deceniu de tulburare depresivă, 25 de persoane cu mai puţin de un deceniu de tulburare depresivă şi 30 de persoane fără depresie, scrie psychcongress.com.

În comparaţie cu persoanele cu mai puţin de un deceniu de tulburarea depresivă majoră, pacienţii care au avut tulburarea mai mult de un deceniu au avut niveluri ale proteinei translocator cu aproape 30% mai mare în diferite regiuni, indicând în mod semnificativ mai multe inflamaţii ale creierului. Inflamaţia creierului la pacienţii cu mai mult de un deceniu de tulburare depresivă majoră a fost, de asemenea, mai mare decât la persoanele fără depresie.

Inflamaţia mai mare în creier este un răspuns comun în cazul bolilor cerebrale degenerative pe măsură ce simptomele progresează, apărând Alzheimer şi boala Parkinsons, explică Jeff Meyer, unul dintre autorii studiului, de la Centrul pentru Dependenţe şi Sănătate Mintală din Canada.

Dr. Meyer şi co-autorii studiului au afirmat că rezultatele sugerează că tulburarea depresivă majoră de lungă durată este o stare progresivă, nu o stare statică şi, prin urmare, poate necesita un alt tip de tratament pentru fiecare pacient în parte.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite