Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Lucruri la care femeile nu ar trebui să renunţe niciodată de dragul unui bărbat

0
9 May 2018 18:52:30
Autor: Lizeta Oprea
Valori la care femeile puternice nu renunţă niciodată de dragul unui bărbat FOTO Guliver/Getty Images
Valori la care femeile puternice nu renunţă niciodată de dragul unui bărbat FOTO Guliver/Getty Images

Odată cu implicarea într-o nouă relaţie, de dragul partenerilor, multe femeie au tendinţa de a se schimba. Psihologii explică de ce accentul ar trebui pus pe acceptare şi nu pe schimbare şi care sunt valorile la care nu ar trebui niciodată să renunţe.

Relaţiile de dragoste trebuie să se bazeze pe iubire, acceptare, susţinere şi grijă reciprocă. Din păcate, tot mai multe femei acceptă relaţii toxice, din teama că nu vor găsi ceva mai bun.

Lucruri pe care femeile nu ar trebui să le sacrifice niciodată de dragul unui bărbat:

1. Identitatea

Personalitatea ta unică, speranţele şi visurile tale ar trebui respectate şi apreciate de partener. Dacă simţi că trebuie să renunţi la lucrurile care îţi aduc fericirea, pentru a te încadra în stilul de viaţă al partenerului, atunci ar trebui reevaluată existenţa acestuia în viaţa ta, scrie modernghana.com.

2. Familia

Membrii niciunei familii nu sunt perfecţi, iar partenerul trebuie să înţeleagă acest lucru. Excluderea familiei din viaţa ta pentru a-ţi satisface partenerul este un lucru distructiv. Ambii parteneri trebuie să realizeze că adevăratul compromis ar trebui să fie acceptarea familiei, a defectelor şi a tuturor oamenilor care până acum au făcut parte din viaţa voastră.

3. Prietenii

Nu trebuie să-i placă prietenele tale. La urma urmei, sunt ale tale şi nu ale lui. Atâta timp cât există o prietenie frumoasă, care te ajută să te dezvolţi sănătos şi adaugă ceva pozitiv vieţii tale, nu ar trebui să-ţi ceară să renunţi la ea. Nu sacrificaţi bucuriile vieţii. Adevărata iubire înseamnă acceptare şi asumare.

4. Valorile

Sistemul moral de bază pe care majoritatea dintre noi îl avem ferm în psihicul nostru trebuie respectat întotdeauna. A iubi pe cineva nu înseamnă să-ţi abandonezi valorile morale. Dacă faci compromisuri cu privire la acestea, conştiinţa ta va suferi, în cele din urmă te va provoca să îţi pedepseşti partenerul. Mai bine găseşti un partener cu valori morale similare.

5. Stima de sine

Orice relaţie care face o femeie să nu se simtă suficient de bună este una nesănătoasă. Dacă te face să te simţi mică, nesigură şi îţi aminmteşte fiecare greşală pe care ai comis-o, trebuie să reevaluezi locul acestei persoane în viaţa ta. Indiferent de situaţie, iubitul tău ar trebui să te aprecieze, să te admire şi să te susţină.

6. Fericirea

Fericirea vine în multe forme în cursul unei vieţi. Când găsiţi acei oameni, hobby-uri şi experienţe care vă aduc bucurie autentică, partenerul de viaţă trebuie să susţină existenţa acestora în viaţa ta. Dacă simţiţi nevoia de a vă suprima dorinţele şi nevoile pentru binele relaţiei, atunci faceţi un compromis mult prea mare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările