Măşti de faţă făcute în casă: ingredientele care aduc cele mai importante beneficii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lâmâia, mierea, albuşul de ou şi fructele sunt doar câteva din ingredientele pe care le putem folosi pentru măşti de faţă făcute în casă. Specialiştii vin cu recomandări privind cele mai apreciate combinaţii şi modul în care acestea ar trebui aplicate.

Nu putem lupta cu procesul natural de îmbătrânire, dar putem încetini deteriorarea aspectului pielii prin susţinerea elasticităţii acesteia, aplicând diferite măşti făcute în casă ale căror ingrediente pot furniza vitaminele şi mineralele de care tenul are nevoie. Fie că folosim fructe sau legume, miere sau lactate, trebuie să avem mare grijă la combinarea ingredientelor, pregătirea tenului şi timpul în care lăsăm masca să acţioneze.

„Atunci când îţi faci o mască pentru ten acasă, dincolo de reţetă, trebuie să ai în vedere câteva lucruri importante: să alegi ingrediente proaspete, cât mai puţin procesate, fructe şi legume bio, să alegi ingrediente care nu conţin alergeni, mai ales în cazul în care te ştii alergică la ceva anume. Aici discutăm şi despre lactate, despre arahide, despre diverse fructe, chiar despre miere – sunt multe persoane cu diverse intoleranţe. Ingredientele trebuie să fie compatibile între ele, nu doar cu tipul tău de ten“, recomandă Monica Lupu, cosmetolog şi Preşedintele Asociaţiei Cosmetologilor din România.

Specialistul atrage atenţia şi asupra timpului în care lăsăm masca să acţioneze. „Aşa cum la măştile din comerţ timpul de aplicare este limitat şi la cele naturale există aceleaşi restricţii. Printre cele mai cunoscute şi apreciate combinaţii recomandate pentru ten se numără: castravetele – aplicat direct pe piele după care tenul se şterge cu dischete îmbibate în apă minerală; cartoful – ras, amestecat cu 1-2 linguri de lapte cald şi un gălbenuş de ou. Ambele se recomandă pentru a da un refresh tenului obosit, însă timpul de aplicare nu trebuie să depăşească 20 de minute. Măştile pe bază de miere au un efect cicatrizant, calmant“, mai adaugă cosmetologul Monica Lupu.

Măşti de faţă făcute în casă:

Suc de lămâie şi miere

Combinaţia de lămâie şi miere reduce aspectul ridurilor. Se aplică pe faţă, timp de 10 minute, un amestec format din sucul unei lămâi şi 1 lingură de miere pentru a avea timp să strângă porii, apoi se clăteşte.

Mască de albuş

Bogat în proteine, albuşul reface ţesuturile şi nivelul de potasiu, menţinând umezeala în celulele pielii. Mai conţine, de asemenea, riboflavină, compus ce elimină toxinele şi radicalii liberi, şi magneziu, care încetineşte procesul de îmbătrânire şi face pielea radiantă. Albuşul mai este recomandat şi în cazul acneei datorită lizozimului conţinut, un compus antibacterian natural care digeră pereţii celulari ai bacteriilor. Amestecă albuşul unui ou cu 1 linguriţă de suc proaspăt de lămâie şi ½ de linguriţă de miere. Pentru a profita de avantajele astringente, antiseptice şi antibacteriene ale acestora. Lasă 10 minute pe piele, după care spală faţa cu apă.

„Este foarte important ca înainte de aplicarea măştii să avem un ten perfect demachiat şi de preferat este să facem şi un peeling. Astfel, ne putem bucura pe deplin de eficienţa vitaminelor din măşti. În ceea ce priveşte măştile naturale nu există contraindicaţii atâta timp cât sunt aplicate corect în funcţie de tipul de ten, respectiv, măştile bazate pe fructe astringente (zmeură, portocala, kiwi) pe un ten gras, iar cele emoliente (pepene galben, banană, caisă) pe un ten uscat matur“, spune Silvia Berceanu- cosmetician GETT’S Salons.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite