Masuri severe de control al carnii si produselor din carne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directia Sanitar-Veterinara Ialomita a hotarat sa angajeze 20 de medici in functii de inspector de stat, pentru a controla unitatile de sacrificare, transare, prelucrare, depozitare si valorificare a

Directia Sanitar-Veterinara Ialomita a hotarat sa angajeze 20 de medici in functii de inspector de stat, pentru a controla unitatile de sacrificare, transare, prelucrare, depozitare si valorificare a carnii si produselor de origine animala. Directorul DSV, dr. Mihai Puia, a declarat ca acolo unde normele sanitar-veterinare nu sunt respectate se va merge pana la retragerea autorizatiilor de functionare si inchiderea abatoarelor. Toata carnea va trebui sa fie insotita de acte care sa certifice provenienta, data sacrificarii, abatorul si calitatea rezultata dupa analizele de laborator. La atestarea calitatii carnii destinate consumului sau procesarii, DSV va percepe 0,8 euro pentru fiecare porc sacrificat, 3 euro pentru bovine adulte, 1,5 pentru taurasi si 0,2-0,3 pentru ovine, in functie de greutate. Aceste masuri sunt necesare cu atat mai mult cu cat judetul Ialomita aprovizioneaza cu carne inclusiv pietele Capitalei, Ploiestiului si Brasovului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite