Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Melania Medeleanu: „Lacrimile sunt semn că-ţi pasă, că eşti viu!”

0
4 Dec 2020 19:31:50
Autor: ADH

Beneficiile carităţii şi ale voluntariatului sunt extrem de grăitoare, conform unui articol de pe Thrive Global. Un studiu realizat de Duke University şi de University of Texas at Austin a arătat că cei care practică voluntariatul au înregistrat o medie a depresiei mult mai scăzută decât cei care nu întreprind această activitate.

Iar un studiu Johns Hopkins a arătat că cei care fac fapte bune sunt mai puţin predispuşi să dezvolte sindromului Alzheimer. 

Persoanele senioare care îşi pierduseră rolurile ce-i defineau în viaţă, precum cel de părinte sau de stâlp financiar al familiei, au avut posibilitatea de a-şi redefini sensul existenţei, prin caritate şi voluntariat. Efectele benefice pe care le experimentează persoanele care se dedică unor cauze în care cred sunt de necontestat.
 
Melania Medeleanu este un exemplu de dăruire şi empatie: a renunţat la televiziune după 20 de ani pentru a se dedica proiectelor sociale. “Am fost îndrăgostită de televiziune foarte multă vreme, şi nu e ca şi cum n-aş mai fi iubit-o, dar mi-am dat seama la un moment dat că o iubesc mai puţin decât restul, adică, atunci când mergeam la televiziune, gândul meu era tot la proiectele sociale. Dar când mergeam la proiectele sociale gândul meu era tot la televiziune? Nu. Şi atunci e simplu: alegi. Şi am ales”, spune Melania, care a fondat asociaţia Zi de Bine şi proiectul cu acelaşi nume, ce are ca scop ajutarea oamenilor să dăruiască, crearea de comunităţi, sprijinirea a mii de oameni aflaţi în situaţii vulnerabile şi crearea de awareness în jurul unor cause susţinute de 12 ONG-uri, câte una pentru fiecare lună a anului. Melania Medeleanu mărturiseşte că sunt multe situaţii în care se simte emoţionată peste măsură şi plânge, însă e convinsă ca atunci când trage linie, proiectele caritabile merită fiecare lacrimă.
 
Urmăreşte întreaga emisiune Good vibes. Good coffee, un concept Thrive Global, cu George Vintilă şi invitata sa, Melania Medeleanu, pe Magic TV si pe YouTube Magic FM România. 
 
Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM Romania pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările