Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Melodia care stimulează cel mai mult buna dispoziţie. A fost un hit al unei trupe celebre

1
19 Sep 2015 14:48:27
Autor: Redacţia Adevărul
Unele melodii pot stimula foarte mult buna dispoziţie a celor care le ascultă/FOTO Arhiva Adevărul
Unele melodii pot stimula foarte mult buna dispoziţie a celor care le ascultă/FOTO Arhiva Adevărul

Single-ul "Don't Stop Me Now" al trupei Queen ocupă primul loc în topul cântecelor lansate în ultimii 50 de ani care stimulează buna dispoziţie, potrivit unui studiu realizat de un cercetător olandez specializat în ştiinţe neuronale, informează dailymail.co.uk.

Single-ul "Don't Stop Me Now" al trupei Queen ocupă primul loc în topul cântecelor lansate în ultimii 50 de ani care stimulează buna dispoziţie, potrivit unui studiu realizat de un cercetător olandez specializat în ştiinţe neuronale, informează dailymail.co.uk.

În ciuda faptului că a fost lansat în urmă cu 37 de ani, cântecul "Don't Stop Me Now" al trupei Queen deţine încă abilitatea de a stimula buna dispoziţie a oamenilor.

În urma calculelor efectuate de expertul olandez, piesa trupei Queen s-a clasat pe primul loc în topul cântecelor lansate în ultimii 50 de ani care stimulează buna dispoziţie a oamenilor.

Acest cântec din 1978 are tempoul potrivit, versurile potrivite şi este interpretat într-o cheie muzicală care induce cel mai uşor senzaţia de fericire.

Deşi cântecul preferat al fiecărei persoane reprezintă cel mai adesea o chestiune subiectivă, cercetătorul Jacob Jolij, expert în ştiinţe cognitive neuronale la Universitatea Groningen din Olanda, a descoperit că există anumite componente care determină succesul sau insuccesul pieselor.

Cercetătorul olandez spune că versurile sunt importante, dar la fel de important este şi un tempo de 150 de timpi (bătăi) pe minut, care îi face pe oameni să se simtă plini de energie.

Scrierea cântecului în a treia cheie majoră - a treia notă sau acord într-o scală muzicală - determină la rândul ei un sunet ce induce starea de fericire.

Cântecele care stimulează buna dispoziţie

În topul 10 al single-urilor care stimulează buna dispoziţie urmează cântecele "Dancing Queen" (Abba), "Good Vibrations" (The Beach Boys), "Uptown Girl" (Billie Joel), "Eye of the Tiger" (Survivor), "I'm a Believer" (The Monkeys), "Girls Just Wanna Have Fun" (Cyndi Lauper), "Livin' on a Prayer" (Jon Bon Jovi), "I Will Survive" (Gloria Gaynor) şi "Walking on Sunshine" (Katrina & The Waves).

Cercetătorul olandez a folosit aceeaşi formulă de calcul pentru a alcătui şi un clasament pe decenii al cântecelor care induc cel mai uşor starea de bună dispoziţie: "Happy" (Pharrell Williams, anii 2010), "Dancing in the Moonlight" (Toploader, anii 2000), "Let Me Entertain You" (Robbie Williams, anii 1990), "Uptown Girl" (Billy Joel, anii 1980), "Don't Stop Me Now" (Queen, anii 1970) şi "Good Vibration" (The Beach Boys, anii 1960).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

MelosNegros5
21.09.2015, 11:08:58

Dec... Decât că e vorba de una din cele mai slabe bucăți ale trupei Queen. Iar "Dancing Queen", ca și toate celelalte piese ale celebrei Abba, se află la ani lumină distanță - în privința bunei dispoziții. Alminteri, pentru cine e curios, pot pentru ca să dau aici cel mai tare exemplu de melodie, adevărată definiție a bunei dispoziții, adică a completitudinii, a împlinirii totale: J.S.Bach's Concerto No.5 in F-minor for Harpsichord and Strings (BWV 1056), partea a doua: https://www.youtube.com/watch?v=R0zPokdN2wg PS „Scrierea cântecului în a treia cheie majoră - a treia notă sau acord într-o scală muzicală - determină la rândul ei un sunet ce induce starea de fericire.” - încă nu am mai auzit de așa ceva în toată teoria muzicii...

Modifică Setările