Metode care te ajută să te relaxezi şi să te simţi confortabil în timpul unui interviu de angajare: ce trebuie să faci înainte pentru a avea succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interviurile de angajare sunt de cele mai multe ori stresante, tensionate şi, uneori, creează situaţii stânjenitoare. Toţi încercăm să ne pregătim cât mai bine, dar oricât de mult ne-am strădui este imposibil să putem anticipa cum va decurge discuţia, aşa că vă oferim câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă relaxaţi şi să vă sporiţi încrederea în propria persoană.

Este absolut clar că nu putem şti cu exactitate cum va decurge un interviu de angajare – ce întrebări ni se vor adresa sau cum se va conecta personalitatea noastră cu cea a intervievatorului – aşa că tot ce ne rămâne de făcut este să luăm măsuri pentru a fi cât mai relaxaţi şi pentru a ne simţi cât mai confortabil cu putinţă. În acest sens, site-ul lifehack.com oferă cinci sfaturi preţioase:

Documentează-te

Pentru a fi cât mai încrezător trebuie să fii cât mai informat. Cea mai bună modalitate de a te pregăti pentru un interviu este să faci o documentare. Caută informaţii despre companie şi învaţă tot ce poţi despre cum a început această companie, care îi sunt obiectivele, principiile şi publicul-ţintă. Dacă te prezinţi la interviu cu aceste cunoştinţe, întrebările şi răspunsurile tale vor fi mult mai bune. În plus, îi vei demonstra angajatorului că eşti cu adevărat interesat de postul respectiv. De asemenea, este indicat să ajungeţi mai devreme, pentru că a fi în contratimp vă va stresa şi mai tare.

Odihneşte-te

Dacă nu dormiţi suficient, abilităţile cognitive vor avea de suferit, iar capacitatea de a rezolva o problema şi de a lua decizii va fi la un nivel depreciat, ceea ce, automat, se va răsfrânge asupra interviului. Mergeţi la culcare devreme în seara de dinaintea interviului, iar dacă aveţi probleme şi nu puteţi adormi, cea mai bună metodă este să faceţi exerciţii fizice înainte cu câteva ore de a vă pune în pat, să beţi o cană de ceai sau să citiţi o carte.

Află câteva lucruri despre intervievator

Dai mâna cu intervievatorul, te prezinţi şi apoi realizezi că nu ai nimic să-i spui cu excepţia unor răspunsuri memorate la întrebările ce vor urma. Este de preferat să afli câteva detalii despre omul pe care îl ai în faţa ta. Platforma LinkedIn este ideală, află unde a studiat, unde a mai lucrat. Aţi putea să mai faceţi un pas şi să-i verificaţi contul de Facebook, aflând astfel dacă aveţi prieteni sau interese comune. Dacă aveţi astfel de detalii minore puteţi umple momentele incomode de tăcere.

Cunoaşteţi atuurile

Scopul unui interviu este să te vinzi pe tine cât mai bine celui din faţa ta, aşa că este deosebit de important să fii conştien de cele mai bune caracteristici ale tale. Ai în vedere feedbackurile din trecut, cum ar fi motivele de laudă ale fostului angajator. Întreabă-ţi colegii care cred că sunt cele mai mari calităţi profesionale ale tale. Fii încrezător cu privire la atuurile tale şi foloseşte-te de ele.

Fă conversaţie

Una dintre cele mai bune modalităţi de a detensiona atmosfera este să începi o conversaţie. La urma urmei, intervievatorul urmăreşte să vadă şi cât de bine te-ai încadra în colectiv şi cum te-ai înţelege cu ceilalţi angajaţi. Dacă eşti capabil să transformi interviul clasic întrebare-răspuns într-o conversaţie lejeră, naturală, îi vei demonstra că vei colabora foarte bine cu restul. Cea mai la îndemână şi mai sigură metodă de a începe o conversaţie este să transformi răspunsul tău într-o întrebare pentru intervievator. De exemplu, s-ar putea să fii întrebat: „Cât timp ai lucrat pentru Microsoft?“, iar tu ai putea răspunde: „Aproximativ 4 luni, tu ai fost vreodată la sediul lor?“ Şi aşa începe o conversaţie. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite