Metode de reducere a stresului: cafeina şi lipsa hidratării, cauze care sporesc anxietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metode de reducere a stresului
Metode de reducere a stresului

Neliniştea, palpitaţiile sau respiraţia superficială şi rapidă sunt doar câteva semne ale anxietăţii. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii numărul de oameni din întreaga lume afectaţi de depresie a ajuns la 350 de milioane.

Mai mult de 2 milioane de români suferă de depresie. Potrivit rapoartelor realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, numărul oamenilor care au stări depresive este în creştere. Persoanele care nu au suferit niciodată de depresie probabil nu-şi dau seama cât de gravă este această boală. Depresia a devenit o boală frecventă în lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii numărul de oameni din întreaga lume afectaţi de depresie a ajuns la 350 de milioane.

Metode de reducere a anxietăţii:

1. Evitaţi cafeina

Cafeina cunoscută ca un inductor de anxietate. Acest lucru este valabil şi pentru băuturile răcoritoare sau energizantele care conţin cafeină.

2. Evitaţi alcoolul

Sentimentele de anxietate pot fi atât de copleşitoare încât aţi putea simţi nevoia de a vă relaxa cu un cocktail. Deşi acest lucru poate funcţiona pe termen scurt, alcoolul modifică nivelurile de serotonină şi alţi neurotransmiţători din creier, ceea ce face să vă simţiţi mai rău.

3. Aşterneţi-vă anxietăţile pe hârtie

Unul din modurile care te pot ajuta să depăşeşti anxietăţile este scrierea acestora într-un jurnal. Studiile arată că păstrarea unui jurnal este un mod sănătos de a elibera sentimentele negative şi poate contribui la reducerea stresului.

4. Bucuraţi-vă de beneficiile lavandei

Lavanda este cunoscută pentru proprietăţile sale calmante. Fie că practicaţi meditaţia sau, pur şi simplu, înainte de culcare, foloseşte puţin ulei de lavandă pentru a vă unge tâmplele.

5. Hidrataţi-vă

Dacă nu consumi suficientă apă, simptomele de anxietate se pot agrava. Deshidratarea poate provoca palpitaţii inimii. Acest lucru poate duce la sentimente de panică, care pot declanşa un atac de anxietate. Luaţi-vă câteva momente să vă relaxaţi şi să beţi un pahar mare de apă.

6. Timp pentru voi

Este esenţial să vă luaţi câteva pauze în care să staţi singuri, să vă reîncărcaţi bateriile şi să vă relaxaţi. Este, de asemenea, o oportunitate de a practica mindfulness, care poate reduce simptomele de anxietate şi de panică.

7. Faceţi o baie

O baie fierbinte cu săruri Epsom este excelentă pentru a vă relaxa corpul, ceea ce vă poate ajuta să vă relaxaţi şi mintea.

8. Mâncaţi ceva

Glicemia scăzută din sânge vă poate face să vă simţiţi nervos, iritabil şi anxios. Încercaţi să mâncaţi ceva uşor, apoi pregătiţi-vă o masă echilibrată cu proteine, carbohidraţi şi legume.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite