Mihaela Bilic, despre alimentele care ar trebui evitate în timpul postului pentru ca imunitatea să nu aibă de suferit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nutriţionistul Mihaela Bilic în studioul Adevărul Live
Nutriţionistul Mihaela Bilic în studioul Adevărul Live

Amintind de importanţa ingredientelor alese, nutriţionistul atrage atenţia şi asupra faptului că imunitatea depinde nu doar de alimentaţie ci şi de gradul de stres.

Nutriţionistul Mihaela Bilic a vorbit într-un interviu realizat de postul de televiziune Digi24 despre ce alimente ar trebui evitate în post pentru a nu pune sănătatea în pericol, amintind de excesul de grăsimi şi dulciuri.

„În afara postului spunem că mâncăm „de dulce”. Dar zahărul nu este reglementat în post. Prima mea recomandare pentru persoanele care ţin post este să nu facă exces de zahăr, să nu consume în exces produse dulci, pentru că zahărul este nu un nutrient, ci mai degrabă un condiment în viaţa noastră. Riscăm, în momentul în care nu avem alte alimente care să ne fie pe plac, să dăm iama în dulciuri. Or, ăsta nu e un beneficiu pentru organism”, a spus Bilic.

„Apoi, pe locul 2 vine excesul de grăsime. Atenţie mare, dacă vorbim de postul ca la carte, veţi vedea în calendarul religios că sunt foarte puţine dezlegările la ulei şi vin. Deci bunicii noştri ştiau că a ţine post nu înseamnă să mănânci multe uleiuri prăjite, pentru că şi uleiul era restricţionat în post”, a adăugat ea.

„Metoda de gătire corectă ar fi la cuptor, înăbuşit, cu sos sau, şi mai bine, ciorbă – o mulţime de preparate tradiţionale româneşti făcute pe bază de legume. Legume multe, ele trebuie să ne fi prietene şi în post, şi în perioada asta în care avem nevoie de imunitate crescută, pentru că aceşti pigmenţi vegetali care dau culoare legumelor aduc şi beneficii miraculoase pentru organism. Cu cât mai multe legume, cu atât mai bine, cu cât mai diferite şi mai colorate, cu atât mai bine”, a explicat ea.

„Gradul nostru de imunitate depinde nu doar de alimentaţie, ci şi de gradul de stres. Dacă nu avem un somn de calitate şi organismul nostru nu se reface prin odihnă, nivelul de stres are un impact devastator asupra imunităţii”, a mai spus Bilic.

Ea a avertizat că stresul este unul din factorii care ne determină să mâncăm dulciuri sau alimente care nu sunt sănătoase. Ea adaugă că putem mânca şi dulciuri, dar în cantităţi mici.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite