Mituri false privind alimentaţia câinilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caine

Alimentaţia câinilor este o problemă care îi determină pe majoritatea stăpânilor să aibă îndoieli în privinţa ei. Poate tocmai de aceea circulă o mulţime de mituri despre ele, care ne împiedică să procedăm în mod corect.

Vom trece în revistă unele dintre cele mai răspândite mituri, întrucât vrem să clarificăm ce este adevărat şi fals la fiecare dintre ele. În felul acesta vom şti cum să procedăm astfel încât să protejăm sănătatea câinelui nostru.

Puii şi câinii adulţi pot mânca la fel

Fiecare etapă din viaţa unui câine are propriile sale nevoi nutriţionale. Prin urmare, nu ar trebui să hrănim un căţel cu mâncare concepută pentru adulţi, chiar dacă îi oferim doar o cantitate mică.

Dimpotrivă, dieta pentru câinii în creştere nu poate fi menţinută pe parcursul vieţii, atunci când încetează să se dezvolte. Există unele variaţii în funcţie de dimensiunea câinelui, dar, în general, hrana specifică pentru căţeluşi trebuie menţinută până la 12 sau18 luni.

Este mai bine să oferim căţelului mai multă mâncare pentru a creşte mai mult

Raţia pe care o oferim câinelui în această etapă a vieţii sale trebuie să acopere valoarea medie a nevoilor sale.

Dacă îi oferim hrană în exces, creşte riscul ca prietenul nostru necuvântător să sufere de boli osteoarticulare.

Hrănirea insuficientă a căţeluşului are, de asemenea, consecinţe negative. De aici importanţa unei diete echilibrate.

În plus, la câinii de dimensiuni uriaşe, dacă le oferim o dietă pentru creştere rapidă, există riscul de apariţie a unor modificări în dezvoltarea articulaţiilor. Din acest motiv, trebuie să evităm inclusiv suplimentele, cu excepţia celor prescrise de veterinar.

Câinii se educă cu premii comestibile

Este adevărat că unii câini adulţi nu tolerează laptele (lactoza). Acesta duce la vărsături, diaree şi alte probleme digestive. Se datorează faptului că, pe măsură ce cresc, câinii pierd enzima digestivă care le-a permis, ca sugari, să digere laptele.

Unii câini, pe de altă parte, chiar şi atunci când cresc, continuă să-l tolereze, astfel încât aceştia ar putea să-l consume fără probleme. Laptele poate face parte dintr-o dietă completă, conform recomandărilor medicului veterinar.

Este mai bine să oferim câinilor mâncare crudă, deoarece este mai naturală

Alimentele crude pot conţine diferiţi paraziţi şi bacterii care i-ar putea îmbolnăvi. În plus, unele produse brute sunt capabile să împiedice absorbţia nutrienţilor esenţiali. De exemplu, oul brut conţine o substanţă care reduce absorbţia de vitamina B.

În ceea ce priveşte oasele, nu toate sunt recomandate, deoarece s-ar putea aşchia şi provoca leziuni, obstrucţii sau sufocare. Pe de altă parte, câinii au fost domesticiţi acum nu mai puţin de 33.000 de ani, aşa că s-au hrănit cu resturi gătite de oameni.

Câinii castraţi se îngraşă

Este adevărat că sterilizarea implică o serie de modificări hormonale care pot creşte apetitul câinelui, pot reduce metabolismul şi activitatea acestuia. În plus, operaţia se efectuează de obicei între 6 şi 12 luni.

Această vârstă coincide cu etapa în care creşterea nu mai este atât de rapidă, astfel încât nevoile de energie trebuie să scadă. Prin urmare, dacă îi oferim aceeaşi cantitate de hrană ca înainte de castrare, este posibil ca acesta să se îngraşe.

Câinii pot fi vegani

Câinii nu pot urma o dietă vegană. Ei trebuie să urmeze o dietă bazată pe carne. Deşi pot consuma unele legume, nu pot consuma doar legume.

Cel mai bine este să le oferim hrană naturală, fără aditivi artificiali, exclusiv cu aditivi naturali, fără conservanţi sau arome, fără organisme modificate genetic.

O astfel de hrană poartă numele Lenda şi este fabricată din materii prime de o calitate excepţională, de la fermele din Galicia, Spania.

Acum în premieră în România, Lenda poate fi comandată online şi oferită câinilor noştri pentru ca aceştia să aibă parte de o alimentaţia adecvată nevoilor lor şi unui stil de viaţă sănătos.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite