Motivul pentru care angajaţii ar trebui lăsaţi să-şi ia pauze de somn în timpul programului de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

Superiorii ar trebui să le permită angajaţilor surescitaţi să ia pauze de somn, potrivit unui nou studiu academic. De asemenea, ar fi indicat, susţine un profesor în neurologie, ca angajaţilor să le fie permis să lucreze atunci când simt că sunt eficienţi.

„Am devenit obsedaţi de somnul din timpul nopţii şi am uitat să apreciem beneficiile siestei de la amiază”, a declarat neurologul Vicent Walsh, de la University College London, Marea Britanie. „Trebuie să-ţi laşi creierul să se odihnească. Eu trag câte un pui de somn în fiecare zi. De când cu revoluţia industrială am devenit obsedaţi de somnul din timpul nopţii şi tragem de el cât se poate, în loc să dormim de mai multe ori în timpul zilei”, a adăugat profesorul.

Walsh este de părere că un somn scurt la amiază, cu o durată cuprinsă între 30 şi 90 de minute, poate îmbunătăţi productivitatea multor companii. 

„Dacă ne dorim ca munca angajaţilor dintr-o companie să fie creativă, trebuie să-i facem să muncească mai puţin, să fie odihniţi. Companiile ar trebui să adopte acest program şi să-şi lase angajaţii să îşi ia pauze de somn în timpul programului de la birou. Ar trebui să se elimine agitaţia. Lăsaţi oamenii să vină la muncă atunci când vor ei, lăsaţi-i să muncească pe timpul nopţii, dacă asta îşi doresc”, a mai spus Walsh.

Cercetarea, publicată ieri de Societatea de Psihoterapie Chartered a dezvăluit că mulţi angajatori nu îşi încurajează angajaţii să ia pauze. Conform raportului, unul din cinci angajaţi „sare” peste pauza de masă zilnic. Din cei care iau o pauză de la activitate, jumătate mănâncă la birou şi prea puţini pleacă de la birou în timpul pauzei de masă, arată rezultatele studiului efectuat pe un eşantion de 2.000 de persoane. 

Profesorul Hugh Piggins, De la Universitatea din Manchester, a declarat, în completarea concluziilor lui Vicent Walsh, că somnul este foarte important pentru memorie şi învăţat. Acesta a adăugat că majoritatea doarme puţin în timpul săptămânii, încercând să recupereze în weekend, acest comportament contribuind la creşterea ratei bolnavilor de cancer, demenţă şi diabet.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite