Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

MuMA Hut: un eco tiny house de 16 metri pătraţi ridicat între dealuri, de unde te uiţi în livadă şi vezi zimbri

2
10 Jun 2021 11:30:01
Autor: Lovedeco.ro

Visul unei căsuţe cocoţate în copac, în care să-ţi petreci serile lungi de vară, nu dispare nici la maturitate. Aşa că trebuie să ne înţelegi entuziasmul atunci când descoperim o astfel de casă construită de adulţi pentru… adulţi, la noi în România.

În acest episod cu şi despre locuri frumoase din ţară, te invităm să descoperi un eco tiny house din mijlocul unei livezi, pe numele ei MuMA Hut, un proiect al celor de la WWF România.

MuMA Hut s-a născut în 2019, când Daniel Hurduzeu, un tânăr localnic din Sat Bătrân, comuna Armeniş (judeţul Caraş-Severin), şi totodată ranger al zimbrilor liberi, şi-a împărtăşit visul din copilărie de a construi căsuţe în copac. Tocmai atunci, arhitectul Miodrag Stoianov a venit la Armeniş cu intenţia de a crea ceva care să sprijine proiectele pentru natură din zonă, alături de Oana Mondoc, responsabilă cu inovaţia şi dezvoltarea comunităţii din partea WWF.

eco tiny house Căsuţa este construită pe un teren de 15.000 mp, unde vor fi ridicate şi altele

O localnică din Banat a dat numele unui eco tiny house vedetă

Zis şi făcut, şi cu ajutorul voluntarilor şi a localnicilor a apărut cea mai cochetă căsuţă din lemn, construită la înălţime, în mijlocul naturii, şi botezată MuMA în onoarea bunicii lui Daniel.

MuMA Hut se află între dealuri, într-un peisaj rural liniştit: nu se aud decât păsările, clopotele vitelor sau oilor şi, eventual, lătratul unui câine de la câte o gospodărie. E exact ca la bunici la ţară sau poate mai sălbatic.

Continuarea articolului, aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Popescu
10.06.2021, 12:16:55

Bre dar apa si WC-ul unde sunt ? Sau doar visam cai verzi pe pereti ?

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
10.06.2021, 15:02:01

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările